Εσωτερική συγχώρεση – Εξωτερική συγχώρεση

Εσωτερική συγχώρεση – Εξωτερική συγχώρεση
October 30, 2014 Yiorgos Stamoulis

Warning: getimagesize(/home/customer/www/pranichealing.gr/public_html/wp-content/uploads/2014/10/6.gif): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/pranichealing.gr/public_html/wp-content/themes/cardinal/includes/plugins/aq_resizer-1x.php on line 82

Ισορροπήστε την αγάπη με την παραγγελία!

«Το Έλεος και η Συγχώρεση πρέπει να εξισορροπούνται από την ανάγκη για Ειρήνη και Τάξη».

Δάσκαλος Choa Kok Sui

Η τάξη είναι αναγκαιότητα και προϋπόθεση για τη δημιουργία ειρήνης. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική αγάπη και συγχώρεση μπορεί να οδηγήσει σε χάος. έτσι για να επιτευχθεί ειρήνη, μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να συγχωρηθούν εξωτερικά όλη την ώρα!

“Μερικές φορές είναι ώρα να πεις” Αρκετά! “ Είναι καιρός να αλλάξουμε. Μερικές φορές πρέπει να πούμε “Σταματήστε!”

Δάσκαλος Choa Kok Sui

Παρόλο που η εσωτερική συγχώρεση είναι για όλους, η εξωτερική συγχώρεση πρέπει να ασκείται κατά περίπτωση. Γιατί; να ασκήσει δικαιοσύνη και τάξη σε μια ομάδα, κοινότητα, χώρα ή έθνος.

Εμείς, άνθρωποι, ζούμε σε ομάδες. έτσι δεν μπορούμε να ενεργούμε μόνο με βάση τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Στην πραγματικότητα, οι πράξεις του καθενός από εμάς, επηρεάζουν το σύνολο. Εάν οποιαδήποτε πράξη είναι επομένως επιζήμια για τα υπόλοιπα, πρέπει να σταματήσει.

Για παράδειγμα, ένα άτομο, που δεν κάνει τη δουλειά του σωστά στο γραφείο, δεν πρέπει πάντα να συγχωρείται εξωτερικά, να μην δίνει λάθος παράδειγμα στους άλλους. Εάν δεν ληφθεί σοβαρή δράση σε αυτήν την περίπτωση, η απρόσεκτη εργασία και η απόδραση από τις ευθύνες θα γίνει κανόνας και μετά από λίγο κανένας δεν θα συνεχίσει την εργασία επιμελώς και ο λόγος είναι η έλλειψη τάξης και η ακατάλληλη πρακτική της συγχώρεσης.

Ωστόσο, αυτή η ιδέα δεν πρέπει να συγχέεται με εσωτερική συγχώρεση. Η εσωτερική συγχώρεση είναι μια αρετή για ανάπτυξη και το αποτέλεσμα είναι εσωτερική ειρήνη, χαρά και ηρεμία. Μας βοηθά να απελευθερώσουμε τον θυμό , τη δυσαρέσκεια και το μίσος και να θεραπευτούμε εσωτερικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εσωτερική συγχώρεση είναι χωρίς αποκλεισμούς. Πρέπει να ασκείται σε όλους, το καλό και το κακό, όλη την ώρα.

«Η εσωτερική συγχώρεση είναι θεραπευτική. Εάν δεν συγχωρείτε δεν μπορείτε να Θεραπευτείτε Εσωτερικά. Η συγχώρεση θεραπεύει την Ψυχή. “

Δάσκαλος Choa Kok Sui

Η εσωτερική συγχώρεση ασχολείται με την αγάπη και τη συμπόνια, ενώ η εξωτερική συγχώρεση ασχολείται με την ανάγκη δημιουργίας τάξης και δικαιοσύνης. Αυτά τα δύο πρέπει να είναι ισορροπημένα!

Με άλλα λόγια σε σχέση με την εξωτερική συγχώρεση, η διατήρηση της τάξης και της αρμονίας πρέπει να ληφθεί υπόψη. Μερικές φορές πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα.

Αυτό δεν εφαρμόζεται μόνο για να σώσει μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων από τις βλαβερές πράξεις μερικών, αλλά και για να εισαγάγει τέτοιες παράνομες πράξεις ως δυσμενείς και ανεπιθύμητες.

Εάν ο δράστης δεν τιμωρηθεί εξωτερικά, μπορεί να γίνει απειλή για την κοινωνία. Σε αυτήν την περίπτωση, παρόλο που ο τραυματισμένος, πρέπει να συγχωρήσει τον δράστη εσωτερικά, αλλά πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα εξωτερικά όχι μόνο για την προστασία των μελλοντικών θυμάτων, αλλά και για να βοηθήσει τον δράστη να μάθει ένα μάθημα.

“Σε ακραίες συνθήκες, απαιτείται δύναμη για την ελαχιστοποίηση ή την πρόληψη τραυματισμού.” – Δάσκαλος Choa Kok Sui

Στην πραγματικότητα, η μη συγχώρεση αυτών των ανθρώπων εξωτερικά δεν οφείλεται σε θυμό ή δυσαρέσκεια, αλλά λόγω αγάπης σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Ένα από τα παραδείγματα εξισορρόπησης της εσωτερικής συγχώρεσης και της εξωτερικής συγχώρεσης είναι ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς ενεργούν στην ανατροφή των παιδιών τους.

Εάν το παιδί διαπράξει κάτι λάθος, το συγχωρούν εσωτερικά λόγω της τόσης αγάπης και της φροντίδας που έχουν στο παιδί. Όμως εξωτερικά αναλαμβάνουν δράση τιμωρώντας το παιδί για να το εκπαιδεύσουν.

Ένα παιδί, που δεν έχει μάθει να συμπεριφέρεται σωστά λόγω υπερβολικής αγάπης και έλλειψης τάξης, μπορεί να γίνει πρόβλημα για την κοινωνία και ακόμη και να βλάψει τον εαυτό του.

«Ο τραυματισμός μπορεί να γίνει μέσω της αδράνειας. Η ανοχή μιας παράνομης πράξης ισοδυναμεί με τραυματισμό μέσω της αδράνειας… Η αγάπη πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο της θέλησης – καθοδηγούμενη από τη Σοφία και τη Νοημοσύνη. “- Δάσκαλος Choa Kok Sui

Πηγή: www.pranaworld.net