Pranic Healing & Reiki

 To REIKI είναι ένα πολύ καλό θεραπευτικό μέσο, που έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους, κυρίως διδάσκοντας εκείνους, που έχουν μικρή ή καθόλου εμπειρία στο πώς να χρησιμοποιούν τη θεραπευτική ενέργεια, στο πώς να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους. Σύμφωνα με τους REIKI Masters που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια PRANIC HEALING καθώς και με τις δικές μου παρατηρήσεις ως δασκάλου και θεραπευτή, μερικές από τις μεγάλες διαφορές μεταξύ PRANIC HEALING και REIKI είναι οι παρακάτω :

Το Pranic Healing…

  1. … είναι ένα πλήρες σύστημα θεραπείας χωρίς σωματική επαφή. Στο REIKI συχνά το σώμα του ασθενούς αγγίζεται. Κάποιες φορές βέβαια χρησιμοποιούνται τεχνικές που δεν απαιτούν σωματική επαφή.
  2. … διδάσκει στους μαθητές του να “σαρώνουν-σκανάρουν” (“scan”), ή να αισθάνονται την αύρα, να αξιολογούν περιοχές ενεργειακής έλλειψης και συμφόρησης, ή στασιμότητας, το οποίο βοηθά στον εντοπισμό προβληματικών περιοχών που χρειάζονται θεραπεία. Το REIKI δεν χρησιμοποιεί οποιαδήποτε αξιολόγηση της ενέργειας, αλλά στηρίζεται στη διαίσθηση αυτού που το εξασκεί.
  3. … χρησιμοποιεί μια τεχνική καθαρισμού, που ονομάζεται «sweeping» για να απομακρύνει συμφορήσεις και στάσιμη ενέργεια πριν δοθεί φρέσκια ενέργεια στον ασθενή. Το REIKI δεν έχει καμία συγκρίσιμη τεχνική. Στο PRANIC HEALING πιστεύουμε πως ο καθαρισμός είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία της θεραπείας, επειδή παθογόνες ενέργειες και αρνητικά συναισθήματα πρέπει να απομακρύνονται πριν από την ενεργοποίηση, αλλιώς μπορεί να εκδηλωθούν σωματικά –και μερικές φορές δραματικά– μέσω εμετού, αραιών κενώσεων, αναφυλαξίας, γρίπης ή άλλων συμπτωμάτων. Αυτές οι εκδηλώσεις συχνά χαρακτηρίζονται ως «ενεργειακή αποτοξίνωση», ωστόσο, είναι αρκετά δυσάρεστες και μπορεί να προληφθούν με κατάλληλο καθαρισμό. Στην πραγματικότητα, μόνο ο καθαρισμός συχνά επιτρέπει στο σώμα να αυτο-θεραπευθεί γρήγορα επιτρέποντας στη φρέσκια ενέργεια να εισχωρήσει βαθύτερα μέσα στο σώμα και να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό καύσιμο.
  4. … χρησιμοποιεί μια προσέγγιση «βιβλίου μαγειρικής» στη θεραπεία. Σύμφωνα με χιλιάδες αναφορές που συλλέχθηκαν από τον ιδρυτή του Pranic Healing, Master Choa Kok Sui, κάθε ασθένεια παράγει ένα μοναδικό σύνολο ενεργειακών καταστάσεων που μπορούν να εντοπιστούν στα 11 βασικά ενεργειακά κέντρα και στους μεσημβρινούς. Το REIKI έχει ουσιαστικά μία ενεργειακή τεχνική -αυτή της διευκόλυνσης της ροής της ενέργειας REIKI σε όποια περιοχή χρειάζεται θεραπεία- για να αντιμετωπίσει τις ασθένειες. Αντίθετα, το PRANIC HEALING, χρησιμοποιεί συγκεκριμένες ενεργειακές διαδικασίες καθαρισμού και ενεργοποίησης που ταιριάζουν με συγκεκριμένα μοντέλα ενεργειακών ελλείψεων που προκαλούνται από μια συγκεκριμένη ασθένεια. Επομένως, το PRANIC HEALING προσφέρει ένα ταχύτερο, πιο εστιασμένο και πιο αποτελεσματικό σύστημα θεραπείας.
  5. … διδάσκει όσους το εξασκούν να παίρνουν ενέργεια απευθείας από τον ήλιο, τον αέρα, το έδαφος και άλλες πνευματικές πηγές, και στη συνέχεια να προβάλλουν αυτήν την ενέργεια (Prana) στις αύρες των θεραπευόμενών τους. Όσοι εξασκούν το REIKI πρέπει να «μυηθούν» από έναν REIKI Master που θα τους δώσει «σύμβολα» για την πρόσβαση στις θεραπευτικές ενέργειες. Είναι σαν να χρειάζεται να αποκτήσει κανείς ένα «κωδικό πρόσβασης». Το PRANIC HEALING χρησιμοποιεί απλές ασκήσεις αναπνοής και πρωτόκολλα, που επιτρέπουν στον καθένα να θεραπεύσει αμέσως με ελάχιστες οδηγίες.
  6. … περιλαμβάνει μια πρακτική που ονομάζεται ‘ενεργειακή υγιεινή’, που δεν βρίσκουμε σε άλλες σχολές ενεργειακής θεραπείας, συμπεριλαμβανομένου και του REIKI. Η ενεργειακή υγιεινή είναι ένα σύνολο από πρακτικές -αναπνοές, διατροφικές συστάσεις, και άλλες διαδικασίες καθαρισμού- που είναι σχεδιασμένες να κρατούν την προσωπική σας δεξαμενή ενέργειας καθαρή και πλήρη. REIKI Masters που παρακολούθησαν σεμινάρια PRANIC HEALING συμφωνήσαν ότι η ενεργειακή υγιεινή είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του σεμιναρίου. Ιδιαίτερα ωφέλιμες βρήκαν τις τεχνικές που τους επιτρέπουν να καθαριστούν από μολυσμένες ενέργειες που απορροφούν από  τους ασθενείς, καθώς και τις πρακτικές που αποτρέπουν τους ασθενείς ή αρνητικά άτομα από το να τους αποστραγγίσουν τη ζωτική τους ενέργεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για όσους εξασκούν το REIKI, αλλά και για όλους αυτούς που ασχολούνται με την υγεία, γιατί αυτοί οι άνθρωποι συχνά νιώθουν τον πόνο ή την ασθένεια του θεραπευόμενού τους και μένουν άδειοι από ενέργεια και κουρασμένοι μετά το τέλος της θεραπείας.
  7. … χρησιμοποιεί έγχρωμες ενέργειες, που επιταχύνουν δραματικά την έμφυτη ικανότητα επούλωσης του σώματος. Στην πραγματικότητα, πολλοί REIKI Masters συχνά λένε ότι εάν έχουν έναν θεραπευόμενο που θέλει άμεση ανακούφιση ή γρήγορες θεραπείες, χρησιμοποιούν PRANIC HEALING -ιδίως, τις Pranic τεχνικές που χρησιμοποιούν έγχρωμο Prana.

Συνοψίζοντας, τόσο το PRANIC HEALING όσο και το REIKI είναι εξαιρετικά μέσα θεραπείας και συμβάλουν στην ανακούφιση του πόνου και της δυστυχίας. Παρ’ όλα αυτά, το PRANIC HEALING σας δίνει τα εργαλεία για να έχετε πιο γρήγορα και πιο άμεσα αποτελέσματα, και σας κάνει «ανθεκτικούς» στην ενεργειακή μόλυνση από αυτούς που θεραπεύετε.

To PRANIC HEALING συμπληρώνει οποιοδήποτε, και όλα, τα μέσα θεραπείας. Πάντα λέμε σε όλους, ανεξάρτητα από τη θεραπευτική σας τεχνική -σαμανισμό, Native American τεχνικές, Κινέζικο chi kung, REIKI, θεραπευτικό μασάζ, χειροπρακτική, χριστιανική εναπόθεση χεριών, ακόμα και παραδοσιακή ορθόδοξη ιατρική-, το PRANIC HEALING, θα τη συμπληρώσει και θα την προάγει. Είμαστε εδώ μαζί για να βοηθήσουμε στη δημιουργία υγείας και ευτυχίας για όλους.