Η σχέση μας με το φαγητό είναι δείκτης της σχέσης μας με άλλες πτυχές της ζωής μας. Αυτό που τρώμε έχει άμεση επίδραση όχι μόνο στο σώμα μας, αλλά και στον νου και την ψυχή μας – στον τρόπο με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας… Εάν το φαγητό μας είναι γεμάτο ζωτική ενέργεια, θα μας δώσει τη δυνατότητα να βρισκόμαστε πάντα στο έπακρο των δυνατοτήτων μας.

“Το φαγητό που τρώτε μπορεί να είναι είτε η ασφαλέστερη και η πιο ισχυρή μορφή φαρμάκου είτε η πιο αργή μορφή δηλητηρίου.”


Ann Wigmore


Ποιο είναι το νόημα των ενεργειακών καθαρισμών, των διαλογισμών και των πνευματικών πρακτικών αν δεν διατηρήσουμε το φυσικό μας σώμα δυνατό δίνοντάς του τα κατάλληλα καύσιμα; Το φαγητό είναι φάρμακο. H ‘Ενεργειακή Διατροφή’ είναι βασισμένη στα πειράματα του Master Choa Kok Sui σχετικά με το έγχρωμο prana. Ο Δάσκαλος ανακάλυψε πως κάθε συστατικό, κάθε χημική ένωση φέρει τη δική της δόνηση. Έτσι, ακόμη και ένα γεύμα που φαίνεται υγιεινό μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε εμάς. Κάθε χρώμα έχει ιδιότητες που απαιτούνται για την καλή λειτουργία του σύστηματός μας.

Οι τεχνικές του Pranic Healing, όπως το ‘Scanning’ μας επιτρέπουν να μετρήσουμε την ποσότητα αλλά και την ποιότητα ενέργειας της κάθε τροφής. Ακόμα, μας δείχνουν αν ένα φαγητό ή συστατικό είναι συμβατό με εμάς. Θέλετε να επιλέξετε το κατάλληλο γεύμα σε ένα εστιατόριο; Το κατάλληλο φρούτο, όσπριο, ή λαχανικό για εσάς; Το ‘Scanning’ διδάσκεται από το Βασικό Επίπεδο Pranic Healing. Μπορούμε επίσης να ‘καθαρίσουμε’ και να γεμίσουμε με ενέργεια την τροφή μας με απλές τεχνικές που διδάσκονται στο ίδιο σεμινάριο.

«Η καλή διατροφή είναι μια πράξη αυτο-αγάπης»
Το κλειδί για την ευτυχία και την υγεία είναι να έχουμε ενέργεια! Το φαγητό που λαμβάνουμε είναι ίσως η πιο εύκολη και η πιο σημαντική καθημερινή επιλογή! Το φαγητό είναι ο σύνδεσμός μας με τη Φύση, με τον Ήλιο και το Prana της Γης. Εντάξτε αυτά τα συστατικά στο σπίτι σας και θρέψτε το σώμα σας με τις κατάλληλες ενέργειες.

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι τα τρόφιμα ανήκουν σε δύο βασικές ομάδες:

  1. Ζωντανές τροφές που είναι συντονισμένες με τον Ήλιο και το Prana της Γης (τρόφιμα που προσφέρουν ενέργεια)
  2.  Μη ζωντανές τροφές, που θολώνουν την εσωτερική ενέργεια

Αυτό εννοούσε πραγματικά ο Ιπποκράτης λέγοντας «Είμαστε αυτό που τρώμε».

Η κατανάλωση εποχιακών βιολογικών φρούτων και λαχανικών μάς βοηθά να παραμείνουμε συντονισμένοι με τους κύκλους της φύσης. Οι ανάγκες του σώματός μας για ορισμένες τροφές αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές του έτους.

Οι καλύτερες τροφές είναι ωμές ή ελαφρώς μαγειρεμένες και μη-επεξεργασμένες. Όσο περισσότερο τα συστατικά απομακρύνονται από την πηγή τους, τόσο λιγότερο Prana θα περιέχουν. Επιλέξτε ντόπιες τροφές και καταναλώστε φρέσκα τρόφιμα. Τα σάκχαρα, οι μαργαρίνες, τα τεχνητά γλυκαντικά, ορισμένα ποτά, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ, αφαιρούν το Prana.

Εάν μαγειρεύετε ενώ είστε λυπημένοι ή θυμωμένοι, αυτή η ενέργεια θα εμποτιστεί μέσα στο γεύμα. Με την τεχνική του Pranic Healing, το ‘Sweeping’, μπορούμε να καθαρίσουμε το φαγητό από όλες αυτές τις ενέργειες. Με τον τρόπο αυτό, ακόμα και τα πιο απλά γεύματα μπορούν να μας γεμίσουν με χαρά και αγάπη.

Η λέξη ‘Μαγειρεύω’ προέρχεται από τη λέξη ‘Μαγεία’

Η κουζίνα είναι το ενεργειακό κέντρο του σπιτιού μας. Οι συνδυασμοί των φαγητών με έγχρωμο prana είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, καθώς το ένα μπορεί να έρθει σε αντίθεση με το άλλο. Για παράδειγμα, το αγγούρι που περιέχει μπλε χαλαρωτική ενέργεια, δεν ταιριάζει με την ενδυναμωτική ενέργεια του σκόρδου..! Άρα το αγαπημένο μας τζατζίκι δεν μας προσφέρει εναρμονισμένη ενέργεια!

Το φαγητό όμως που είναι ενεργειακά εναρμονισμένο, ενεργειακά καθαρό και δυνατό, μας δίνει πολύ παραπάνω από την απλή αίσθηση της γευστικής  ικανοποίησης.

Τρέφει το σώμα, τον νου, τις αισθήσεις και την ψυχή μας, ενώ αυξάνει τη σωματική ενέργεια, τη θετική σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη μακροζωία και τη συνειδητοποίηση της ζωής σε όλη της την ομορφιά.

”Η επιστήμη έχει μελετήσει τη διατροφή από χημική άποψη: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, σάκχαρα, μέταλλα, λίπη και βιταμίνες. Μέχρι στιγμής, η επιστήμη δεν έχει εξετάσει τη διατροφή από ενεργειακής πλευράς: την ποσότητα και τους τύπους έγχρωμου Prana που περιέχονται στα τρόφιμα, και πώς το Prana επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα. “

Master Choa Kok Sui

Το Pranic Healing Greece σάς προσφέρει ένα online τρίωρο πρόγραμμα ενεργειακής μαγειρικής που περιλαμβάνει πληροφορίες ενεργειακής διατροφής και απολαυστικές συνταγές που ικανοποιούν τον ουρανίσκο σας και σας χαρίζουν ενέργεια!