Επιλογή Σελίδας

Διαλογισμός Ευημερίας

21

«Το να δίνει κανείς συνδέεται με την καρδιά. Όταν αγαπάς, όταν δίνεις και μοιράζεσαι, θα έχεις ευημερία»
Master Choa Kok Sui

Ανοιχτό για όλους

Στο Διαλογισμό Ευημερίας ο Master Stephen Co μάς καθοδηγεί με τρόπο τέτοιο ώστε να επιταχύνουμε την πραγματοποίηση των επιθυμιών μας, να υλοποιήσουμε τις θετικές μας σκέψεις πιο γρήγορα καθώς και να παγιδεύσουμε και να διαλύσουμε τις αρνητικές σκέψεις που παρεμποδίζουν την ευημερία και την αφθονία μας.

H αφθονία και ο πλούτος για έναν πνευματικό άνθρωπο δεν είναι αυτοσκοπός. Παρ’ όλα αυτά οι μεγαλύτεροι επιστήμονες, φιλόσοφοι και φιλάνθρωποι στην ιστορία της ανθρωπότητας οι οποίοι προσέφεραν σημαντικά οφέλη στον κόσμο ήταν εύποροι. Η σχέση του πλούτου με την πνευματικότητα είναι άμεση καθώς τα υλικά αγαθά μας απελευθερώνουν από την ανάγκη να προσπαθούμε για την κάλυψη των βασικών μας αναγκών και μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε με την ανάπτυξη της διανόησης και της πνευματικότητας, με την προσφορά στο συνάνθρωπο, με τη δημιουργία ενός υψηλότερου στόχου και με την κατοχή των μέσων για να τον επιτύχουμε.

Πολλές εκφάνσεις της ζωής μας σχετίζονται με το χρήμα και πολλοί άνθρωποι έχουν δυσκολία στην αποδοχή της σχέσης τους με αυτό. Άνθρωποι διαθέτουν χρήματα και δεν είναι γενναιόδωροι, άνθρωποι δημιουργούν αξία (κατασκευάζουν προϊόντα, παράγουν υπηρεσίες) και δυσκολεύονται στην τιμολόγησή τους (αισθάνονται άσχημα να χρεώνουν για τις υπηρεσίες τους), υποβιβάζοντας το προϊόν τους, άνθρωποι με οικονομική ανάγκη δυσκολεύονται να αποδεχτούν τα χρήματα που τους προσφέρονται από φιλικά-συγγενικά πρόσωπα. Τα συναισθήματα αυτά τα οποία μπλοκάρουν την οικονομική μας εξέλιξη βασίζονται στην πεποίθηση ότι το χρήμα είναι κάτι κακό. Αυτή η σκέψη και η αρνητικότητα που δημιουργεί διαλύεται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και αντικαθίσταται από θετικές σκέψεις οι οποίες δίνουν στο χρήμα την πραγματική του διάσταση. Μαθαίνουμε δηλαδή ότι το χρήμα δεν είναι από μόνο του καλό ή κακό αλλά ένα εργαλείο. Και όπως δεν αισθανόμαστε άβολα να διαλέξουμε ένα σφυρί από την εργαλειοθήκη μας για να κάνουμε τη δουλειά μας κατά τον ίδιο τρόπο δε θα αισθανόμαστε άβολα με τη χρήση και διαχείριση του χρήματος.

Σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Master Choa Kok Sui, η κατάσταση των ενεργειακών μας κέντρων (τσάκρα) επηρεάζει άμεσα την ευημερία μας. Όταν είμαστε ευήμεροι μπορούμε να βοηθήσουμε τόσο τους άλλους σε πνευματικό, συναισθηματικό και υλικό επίπεδο όσο και τον εαυτό μας σε κάθε τομέα της ζωής μας. Όσο περισσότερο δίνουμε στους άλλους, τόσο περισσότερες ευλογίες λαμβάνουμε κι εμείς οι ίδιοι. Η προσφορά σε τρίτους αποτελεί πράξη αγάπης που συνδέεται με την αφύπνιση του ενεργειακού κέντρου (τσάκρα) της καρδιάς. Είναι λοιπόν σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως η αφύπνιση της καρδιάς είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ευημερία και την αφθονία στη ζωή μας.

Επίκεντρο του διαλογισμού είναι η ενδυνάμωση του τσάκρα της βάσης το οποίο σχετίζεται με τη γη και με την ύλη. Το τσάκρα της βάσης όταν είναι ενεργοποιημένο μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιούμε τις ευχές, τις ιδέες και τα πλάνα μας.  Οι άνθρωποι στους οποίους το τσάκρα της βάσης δεν έχει ενέργεια ή δε λειτουργεί σωστά, είναι άνθρωποι των λόγων και όχι των έργων καθώς ενώ έχουν πολλές ιδέες δυσκολεύονται να τις υλοποιήσουν.

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού αφυπνίζουμε τα ενεργειακά κέντρα της καρδιάς, της κορώνας και της βάσης, κάνουμε βαθειά κάθαρση όλων των ενεργειακών κέντρων από αρνητικές σκεπτομορφές συνδεδεμένες με το χρήμα και γεμίζουμε το ενεργειακό μας σύστημα με καθαρή ενέργεια ευημερίας και θετικές σκέψεις.

Πρακτικές οδηγίες συμμετοχής:

Η ενέργεια που εκπέμπεται κατά τη διάρκεια του Διαλογισμού Ευημερίας ευλογεί ό,τι βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο. Σας συνιστούμε λοιπόν να έχετε μαζί σας τις προσωπικές σας γραπτές ευχές, επιθυμίες, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με όσα θέλετε να υλοποιηθούν σε επίπεδο συναισθηματικό, οικονομικό και προσωπικό.

[half]

[/half]