Επιλογή Σελίδας

pranic-reiki

Ομοιότητες και Διαφορές μεταξύ Pranic Healing & Reiki

(Του Master Stephen Co)

To REIKI είναι ένα πολύ καλό θεραπευτικό μέσο, που έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους, κυρίως διδάσκοντας εκείνους, που έχουν μικρή ή καθόλου εμπειρία σε θεραπευτικές ενέργειες, στο πως να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους. Σύμφωνα με τους REIKI Masters που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια PRANIC HEALING (πάνω από 500 REIKI Masters έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια PRANIC HEALING από το 1990 μονό στις Ηνωμένες Πολιτείες), καθώς και με τις δικές μου παρατηρήσεις ως δάσκαλου και θεραπευτή, αυτές είναι μερικές από τις μεγάλες διαφορές μεταξύ PRANIC HEALING και REIKI:

  1. Το PRANIC HEALING είναι ένα πλήρες σύστημα θεραπείας χωρίς σωματική επαφή. Αυτοί που εξασκούν REIKI αγγίζουν το σώμα τις περισσότερες φορές, ενώ κάποιες φορές χρησιμοποιούν τεχνικές που δεν απαιτούν σωματική επαφή
  2. Το PRANIC HEALING διδάσκει στους μαθητές του να “σαρώνουν-σκανάρουν” (“scan”), ή να αισθάνονται την αύρα, να αξιολογούν περιοχές ενεργειακής έλλειψης και συμφόρησης, ή στασιμότητας, το οποίο βοηθά στον εντοπισμό προβληματικών περιοχών που χρειάζονται θεραπεία. Το REIKI δεν χρησιμοποιεί οποιαδήποτε αξιολόγηση της ενέργειας, αλλά στηρίζεται στη διαίσθηση αυτού που το εξασκεί.
  3. Το PRANIC HEALING χρησιμοποιεί μια τεχνική καθαρισμού, που ονομάζεται «sweeping» για να απομακρύνει συμφορήσεις και στάσιμη ενέργεια πριν δοθεί φρέσκια ενέργεια στον ασθενή. Το REIKI δεν έχει καμία συγκρίσιμη τεχνική. Το PRANIC HEALING πιστεύει πως ο καθαρισμός είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία της θεραπείας, επειδή άρρωστες ενέργειες και αρνητικά συναισθήματα πρέπει να απομακρύνονται πριν από την ενεργοποίηση, αλλιώς μπορεί να εκδηλωθούν σωματικά – και μερικές φορές δραματικά – μέσω εμετού, αραιών κενώσεων, αναφυλαξίας, γρίπης ή άλλων συμπτωμάτων. Αυτές οι εκδηλώσεις συχνά χαρακτηρίζεται ως «αποτοξίνωση», ωστόσο, είναι αρκετά δυσάρεστες και μπορεί να προληφθούν με κατάλληλο καθαρισμό. Στην πραγματικότητα, μόνο ο καθαρισμός συχνά επιτρέπει στο σώμα να αυτό-θεραπευθεί γρήγορα επιτρέποντας στην φρέσκια ενέργεια να εισχωρήσει βαθύτερα μέσα στο σώμα και να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό καύσιμο.
  4. Το PRANIC HEALING χρησιμοποιεί μια προσέγγιση «βιβλίου μαγειρικής- τσελεμεντέ» στη θεραπεία. Σύμφωνα με χιλιάδες αναφορές που συλλέχθηκαν από τον ιδρυτή του Pranic Healing, Grandmaster Choa Kok Sui, κάθε ασθένεια παράγει ένα μοναδικό σύνολο ενεργειακών καταστάσεων που μπορούν να εντοπιστούν στα 11 βασικά chakras και τους μεσημβρινούς. Το REIKI έχει ουσιαστικά μία ενεργειακή τεχνική – διευκόλυνση της ροής της ενέργειας REIKI σε όποια περιοχή χρειάζεται θεραπεία – για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα υγείας. Αντίθετα, το PRANIC HEALING, χρησιμοποιεί συγκεκριμένες ενεργειακές διαδικασίες καθαρισμού και ενεργοποίησης που ταιριάζουν με συγκεκριμένα μοντέλα ενεργειακών ελλείψεων που προκαλούνται από μια συγκεκριμένη ασθένεια. Επομένως, το PRANIC HEALING προσφέρει ένα ταχύτερο, πιο εστιασμένο και πιο αποτελεσματικό σύστημα θεραπείας.
  5. Το PRANIC HEALING διδάσκει όσους το εξασκούν να παίρνουν ενέργεια απευθείας από τον ήλιο, τον αέρα, το έδαφος και άλλες πνευματικές πηγές, και στη συνέχεια να προβάλλουν αυτό το prana στις αύρες των θεραπευόμενων τους. Όσοι εξασκούν το REIKI πρέπει να «μυηθούν» από ένα REIKI Master που θα τους δώσει «σύμβολα» για την πρόσβαση στις θεραπευτικές ενέργειες. Είναι σαν να χρειάζεται να αποκτήσει κανείς ένα «κωδικό πρόσβασης». Το PRANIC HEALING χρησιμοποιεί απλές ασκήσεις αναπνοής και οπτικοποίησης, που επιτρέπουν σε καθένα να θεραπεύσει αμέσως με ελάχιστες οδηγίες.
  6. Το PRANIC HEALING περιλαμβάνει μια πρακτική που ονομάζεται “ενεργειακή υγιεινή», που είναι σπάνια σε οποιοδήποτε μέσο θεραπείας, συμπεριλαμβανομένου και του REIKI. Η ενεργειακή υγιεινή είναι ένα σύνολο από πρακτικές – αναπνοές, διατροφικές συστάσεις, και άλλες διαδικασίες καθαρισμού – που είναι σχεδιασμένες να κρατούν την προσωπική σας δεξαμενή ενέργειας καθαρή και πλήρη. REIKI Masters που παρακολούθησαν σεμινάρια PRANIC HEALING συμφωνήσαν ότι η ενεργειακή υγιεινή είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του σεμιναρίου, ιδίως οι τεχνικές που τους επιτρέπουν να καθαριστούν από μολυσμένες ενέργειας που παίρνουν από πελάτες, και το πώς να αποτρέψουν θεραπευόμενους ή αρνητικά άτομα από το να τους αποστραγγίσουν τη ζωτική τους ενέργεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για όσους εξασκούν REIKI, αλλά και για όλους αυτούς που ασχολούνται με την υγεία, γιατί αυτοί οι άνθρωποι συχνά νιώθουν τον πόνου ή την ασθένεια του θεραπευόμενου τους και μένουν άδειοι από ενέργεια και κουρασμένοι αφού θεραπεύσουν κάποιον.
  7. Το PRANIC HEALING χρησιμοποιεί έγχρωμες ενέργειες, που επιταχύνει δραματικά την έμφυτη ικανότητα επούλωσης του σώματος. Στην πραγματικότητα, πολλοί REIKI Masters συχνά λένε ότι εάν έχουν ένα θεραπευόμενο που θέλει άμεση ανακούφιση ή γρήγορες θεραπείες, χρησιμοποιούν PRANIC HEALING – ιδίως, τις έγχρωμες pranic τεχνικές. Αλλά, αν έχουν ένα θεραπευόμενο, ο οποίος απλά θέλει μια χαλαρωτική και καταπραϋντική συνεδρία, χρησιμοποιούν REIKI.

Συνοψίζοντας, τόσο το PRANIC HEALING όσο και το REIKI είναι εξαιρετικά μέσα θεραπείας και συμβάλουν στην ανακούφιση του πόνου και της δυστυχίας. Παρόλα αυτά, το PRANIC HEALING σας δίνει τα εργαλεία για να έχετε πιο γρήγορα και πιο άμεσα αποτελέσματα, σας κάνει «ανθεκτικούς» στην ενεργειακή μόλυνση από αυτούς που θεραπεύετε.

To PRANIC HEALING συμπληρώνει οποιοδήποτε, και όλα τα μέσα θεραπείας. Πάντα λέμε σε όλους, ανεξάρτητα από την θεραπευτική σας τεχνική – σαμανισμό, Native American τεχνικές, Κινέζικο chi kung, REIKI, θεραπευτικό μασάζ, χειροπρακτική, χριστιανική εναπόθεση χεριών, ακόμα και παραδοσιακή ορθόδοξη ιατρική – το PRANIC HEALING, θα την συμπληρώσει και θα την προάγει. Είμαστε εδώ μαζί για να βοηθήσουμε στη δημιουργία υγείας και ευτυχίας για όλους.