Επιλογή Σελίδας

Ανθοϊάματα και Pranic Healing

19babΑνθοϊάματα με τη θεραπευτική ενέργεια του ‘prana’

«Καθώς τα βότανα γιατρεύουν τους φόβους, τις αγωνίες, και τις αποτυχίες μας, η αρρώστια απομακρύνεται ανεξάρτητα από την αιτία»,
Dr. Edward Bach

Τα ανθοϊάματα αποτελούν το απόσταγμα των λουλουδιών! Προέρχονται από διάφορα είδη φυτών, δέντρων, θάμνων, λουλουδιών, που υπάρχουν στη φύση και συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας. Τα ιάματα απαλύνουν την ψυχή, δίνουν φως, δύναμη και κουράγιο στην ανθρώπινη ύπαρξη και την ευεργετική τους επίδραση την αισθάνεται κανείς αμέσως.

Ποιος ανακάλυψε τα ανθοϊάματα και τη δράση τους;
Ο πρώτος άνθρωπος που ανέδειξε την αξία των ανθοϊαμάτων σε τομείς σχετικούς με τη διατήρηση της υγιούς ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου και όχι μόνο, ήταν ο Dr. Edward Bach, Βακτηριολόγος, Ομοιοπαθητικός και Ερευνητής. Ο ίδιος πρέσβευε ότι κάθε στάση του νου παίζει ένα ρόλο ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της καλής υγείας και την ανάρρωση από ασθένειες. Προσδιόρισε 38 βασικές αρνητικές καταστάσεις του νου και για κάθε μία από αυτές δημιούργησε μια συνταγή βασισμένη σε ένα συγκεκριμένο φυτό. Αυτό έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Από τότε, αρκετές νέες εταιρείες έχουν δημιουργηθεί οι οποίες παρασκευάζουν ανθοϊάματα όπως αυτά του E. Bach, με θεαματικές επιδράσεις στους ανθρώπους που τα χρειάζονται (Flower Essence Society, Australian Bush, Pegasus κ.ά.).

Πώς παρασκευάζονται τα ανθοϊάματα;
Τα άνθη από συγκεκριμένα λουλούδια, δέντρα, φυτά, τοποθετούνται μέσα σε νερό πηγής, κάτω από τον ήλιο για κάποιες ώρες. Στη συνέχεια τα λουλούδια αφαιρούνται και αυτό που υπολείπεται, είναι το απόσταγμά τους, το ‘μητρικό’ ίαμα. Αυτό στη συνέχεια μοιράζεται σε μπουκαλάκια και αναμειγνύεται με κονιάκ. Το κονιάκ χρησιμοποιείται για τις ιδιότητές του ως συντηρητικό. Βρίσκεται εκεί για να προστατεύει το ανθοΐαμα από πιθανή μικροβιακή μόλυνση που θα μπορούσε να δημιουργηθεί αν ήταν μόνο το νερό.

Ποιος μπορεί να λάβει ανθοϊάματα;
Τα ανθοϊάματα είναι απολύτως ασφαλή και φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλη την οικογένεια. Είναι δυνατόν ακόμη να χορηγηθούν και σε ζώα ή φυτά, γιατί ακριβώς δουλεύουν με τόσο ασφαλή και ευγενικό τρόπο.

Γιατί να πάρει κανείς ανθοϊάματα;
Όταν αισθανόμαστε πλήρεις, χαρούμενοι και θετικοί, η τάση είναι να έχουμε και καλύτερη υγεία. Πρόσφατες έρευνες σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ συναισθημάτων και ανοσοποιητικού συστήματος υποστηρίζουν την άποψη ότι η συναισθηματική και η φυσική υγεία ταυτίζονται. Ολοένα και περισσότεροι ειδικοί πλέον συμφωνούν ότι ένας υγιής νους εξασφαλίζει ένα υγιές σώμα. Απολαμβάνουμε τη ζωή και μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα στους δικούς μας ανθρώπους.

Όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι, απογοητευμένοι, φοβισμένοι, θυμωμένοι ή ακόμη και αδύναμοι μπροστά σε μια αρνητική κατάσταση, τότε χρειαζόμαστε στήριξη. Όταν βιώνουμε απώλεια σε οποιοδήποτε επίπεδο, όταν νιώθουμε ευάλωτοι και τρωτοί μπροστά σε άλλους που μας φαίνονται «μεγάλοι» και ισχυροί, τότε χρειάζεται να ανακαλέσουμε την εσωτερική μας δύναμη για να δώσουμε χώρο στον εαυτό μας να απελευθερωθεί και να δυναμώσει.

Τα ανθοϊάματα μπορούν, με έναν πολύ απαλό τρόπο, να φέρουν στην επιφάνεια τη δύναμη που όλοι έχουμε μέσα μας αλλά πολλές φορές αγνοούμε, γιατί συχνά επιτρέπουμε στο νου να μας παρασύρει σε αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις που μας καθηλώνουν. Σε συνδυασμό με τη θεραπευτική δύναμη του Pranic Healing, με την οποία ενεργοποιούνται τα ανθοϊάματα προτού τα χρησιμοποιήσετε, ενισχύονται περισσότερο και τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο άμεσα!

Πού βοηθούν τα ανθοϊάματα;
Τα οφέλη από τη χρήση ανθοϊαμάτων είναι πολυδιάστατα. Αναφέρουμε ενδεικτικά:
Ανησυχία, απαισιοδοξία, απογοήτευση, αϋπνία, έλλειψη αυτοπεποίθησης, εγκυμοσύνη, ενοχή, επικριτικότητα, εξαρτήσεις, εκπαίδευση, συγκέντρωση και μελέτη, κατάθλιψη, θυματοποίηση, κούραση, κρίσεις πανικού, βελτίωση μνήμης, άγχος, φοβίες, ντροπαλότητα, ψυχαναγκαστικές τάσεις, σοκ, χωρισμός κλπ.

Πώς λαμβάνονται τα ανθοϊάματα;
Λαμβάνουμε 4 σταγόνες τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα, είτε μέσα σε νερό είτε απευθείας στο στόμα. Η συχνότερη χρήση ενισχύει και επιταχύνει το αποτέλεσμα.

Πώς επιλέγονται τα κατάλληλα ανθοϊάματα;
Κατόπιν μίας συνεδρίας με εξειδικευμένο Pranic Healer Ανθοθεραπευτή, λαμβάνετε το συνδυασμό που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς και που θα σας βοηθήσει να απελευθερωθείτε από συναισθήματα και καταστάσεις του νου που σας μπλοκάρουν και σας δυσκολεύουν τη ζωή. Αρκούν μερικές ενσταλάξεις μέσα στο στόμα σας και αμέσως αντιλαμβάνεστε την ευεργετική τους επίδραση!

‘Prana’ και χρώματα…
Τα ανθοϊάματα εκπέμπουν prana διαφόρων χρωμάτων. Ανάλογα με το κυρίαρχο χρώμα του prana, επηρεάζονται αντίστοιχα ενεργειακά κέντρα με θεραπευτική δράση προς όποιον τα χρησιμοποιεί.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια παραδείγματα:

• White Chestnut (Άσπρη Αγριοκαστανιά)
Κατάσταση νοητικής υπερδραστηριότητας, ακατάπαυστες σκέψεις.
Τα κυρίαρχα χρώματα του prana σε αυτό το ανθοΐαμα είναι το μωβ και το ροζ, μέσω των οποίων επηρεάζονται τα ανώτερα ενεργειακά κέντρα (Καρδιά, Άζνα, Μέτωπο, Κορώνα). Η χρήση του προσφέρει νοητική ηρεμία, ησυχία και ανάπαυση του νου.
Δρα υποστηρικτικά και κατά τη διάρκεια του Διαλογισμού, καθώς ο νους απαλλαγμένος από τις κυκλοθυμικές σκέψεις, εστιάζει στην εσωτερική ακινησία, επίγνωση και γαλήνη.

• Willow (Ιτιά)
Μνησικακία, πικρία, αρνητισμός, ‘θυματοποίηση’ του εαυτού.
Τα χρώματα του prana που επικρατούν σε αυτό το ανθοΐαμα είναι το κόκκινο και το κίτρινο, μέσω των οποίων επηρεάζονται τα κατώτερα ενεργειακά κέντρα (Ηλιακό Πλέγμα, Βάση, Αφαλός, Μενγκ Μέιν). Με τη χρήση του επιτυγχάνεται αναστροφή της αρνητικής διάθεσης, συγχώρεση, ευδιαθεσία, δεκτικότητα.

Συνδυασμοί Ανθοϊαμάτων
Πέρα από τα μεμονωμένα ανθοϊάματα, διατίθενται και έτοιμοι συνδυασμοί ανθοϊαμάτων, που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες καταστάσεις:

•  Διαλογισμός
•  Προστασία αύρας
•  Συγχώρεση
•  Φοβίες
•  Αϋπνία
•  Μελέτη / Συγκέντρωση