Επιλογή Σελίδας

pranahand-m-3

Arhatic Yoga Preparatory

(Προπαρασκευαστικό Επίπεδο)

Προϋπόθεση: Να έχετε ήδη παρακολουθήσει τα Σεμινάρια, Basic (Επίπεδο 1), Advanced (Επίπεδο 2) & Psychotherapy (Επίπεδο 3)

H “Arhatic Yoga” (Αράτικ γιόγκα) είναι ένας συνδυασμός διαφόρων τεχνικών yoga και συμπεριλαμβάνει ισχυρούς διαλογισμούς καθώς και σωματικές ασκήσεις και ασκήσεις αναπνοής που ενεργοποιούν το σώμα. Όλα τα παραπάνω ενσωματώθηκαν σε ένα βαθμιαίο σύστημα που γρήγορα και ακίνδυνα επιταχύνει την πνευματική ανάπτυξη του ασκούμενου. Η λέξη “Arhatic” προέρχεται από τη λέξη Arhat (Άρατ), που σημαίνει «τελειοποιημένο» ή «ιδιαίτερα εξελιγμένο όν». Ο Arhat είναι αυτός που, μέσω της επιμελούς πρακτικής των παραπάνω τεχνικών yoga και του χτισίματος του χαρακτήρα, έχει υπερνικήσει τις μη αγνές επιθυμίες του. Ένας Arhat έχει πολύ αναπτυγμένη διαίσθηση, προηγμένες νοητικές δυνάμεις, ιδιαίτερα καθαρά συναισθήματα και μια ισχυρή επιθυμία να συμβάλει προσωπικά στην εξύψωση της ανθρωπότητας.

Ο Grand Master Choa Kok Sui, ο πνευματικός δάσκαλος με τις δύο ιδιαίτερες πατρίδες, την Κίνα και τις Φιλιππίνες, που είναι επίσης και ο σύγχρονος ιδρυτής του Pranic Healing, δημιούργησε την Arhatic Yoga για να επιτρέψει στους ανθρώπους ανεξαρτήτου θρησκείας ή φιλοσοφίας, να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικές διδασκαλίες που τους διευκολύνουν στο να αναζητήσουν την πνευματική ανάπτυξη διατηρώντας ταυτόχρονα μια φυσιολογική ζωή. Αυτό σημαίνει ότι στην Arhatic Yoga, το άτομο που επιθυμεί να ακολουθήσει το πνευματικό αυτό μονοπάτι δεν χρειάζεται να απομονωθεί από τον κόσμο, την σταδιοδρομία του ή τις σχέσεις του. Στην πραγματικότητα, αυτές οι αναζητήσεις χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν το άτομο να αναπτυχθεί περαιτέρω, μέσω των καθημερινών προκλήσεων και των αλληλεπιδράσεων, καθώς επίσης και των δυσκολιών που μπορεί να εμφανιστούν μέσα στην οικογένεια, στο γραφείο, ή στο σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η Arhatic Yoga επιτρέπει στον ασκούμενο να διατηρήσει τα αρχικά θρησκευτικά και φιλοσοφικά του πιστεύω. Οι ασκούμενοι μπορούν ακόμη και να βελτιώσουν ή να εμβαθύνουν την πίστη τους μέσω αυτού του συστήματος της προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης. Η Arhatic Yoga ξεχωρίζει για την πολύ-επίπεδη προσέγγισή της και την εστίασή της στην κάθαρση (εξαγνισμό), το χτίσιμο του χαρακτήρα και την προσφορά. Όλοι οι ασκούμενοι Arhatic Yoga ξεκινούν με το «Προπαρασκευαστικό Επίπεδο» (“Preparatory Level”), όπου μαθαίνουν τις βασικές αρχές για την πνευματική ανάπτυξη, καθώς επίσης και τους θεμελιώδεις διαλογισμούς και τις τεχνικές αναπνοών (pranayama) που θα προετοιμάσουν το φυσικό και αιθερικό τους σώμα να δεχτούν και να διαχειριστούν τις μεγάλες ποσότητες ενέργειας που θα παράγουν με την εξάσκησή των προχωρημένων επιπέδων της Arhatic Yoga. Πρώτα όμως θα πρέπει να χτίσουν ένα καθαρό και ισχυρό ενεργειακό υπόβαθρο, κάτι που μαθαίνεται στο Προπαρασκευαστικό Επίπεδο.

ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Η κάθαρση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την προετοιμασία του ασκούμενου στην Arhatic Yoga. Μέσω των σωματικών και αναπνευστικών ασκήσεων, την εφαρμογή απλών διατροφικών οδηγιών και του μεγαλύτερου ελέγχου των συναισθημάτων τους, οι ασκούμενοι αναπτύσσουν ισχυρότερα, καθαρότερα, και υψηλότερης δόνησης φυσικά και ενεργειακά σώματα. Αυτές οι διαδικασίες κάθαρσης αποδίδουν σημαντικά οφέλη, όπως την ικανότητα να αναγνωρίζετε και να αποφεύγετε τις αρνητικές ή νοσογόνες ενέργειες ώστε να διατηρείτε το φυσικό σας σώμα υγιές και να αποφεύγετε οποιοδήποτε τύπο “Συνδρόμου Kundalini”.

Η Kundalini (ονομάστηκε έτσι από τη σανσκριτική λέξη Κούνταλ=σπείρα, γιατί μοιάζει με ένα συσπειρωμένο φίδι που κοιμάται), είναι μία έμφυτη ενέργεια που στους απλούς ανθρώπους βρίσκεται ανενεργή στη βάση της σπονδυλικής τους στήλης. Όταν η ενέργεια αυτή αφυπνιστεί επιταχύνει την πνευματική ανάπτυξη του ασκούμενου. Εντούτοις, η αυθόρμητη και χωρίς την σωστή καθοδήγηση ενεργοποίησή της, μπορεί να προκαλέσει διάφορα δυσάρεστα φυσικά και συναισθηματικά συμπτώματα, ενώ μπορεί να επιφέρει ακόμη και οικονομικές ή υλικές ανατροπές. Η έμφαση που δίνει η Arhatic Yoga στη κάθαρση, ελαχιστοποιεί κατά πολύ τον κίνδυνο να εμφανιστεί στον ασκούμενο κάποιο σύνδρομο της Kundalini. Ο διαλογισμός σε συνδυασμό με τις φυσικές ασκήσεις και τις ασκήσεις αναπνοής, αυξάνουν το μέγεθος των τσάκρα ή ενεργειακών κέντρων, αυτό όμως που τα διατηρεί μεγάλα και ισχυρά είναι το χτίσιμο του χαρακτήρα, το ήθος.

ΔΟΜΗΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Η Arhatic Yoga εστιάζει ιδιαίτερα στη δόμηση του χαρακτήρα (ήθος), περιέχοντας αρχές βασισμένες στις Καλές Σκέψεις, τα Καλά Λόγια και τις Καλές Πράξεις. Επίσης, δίνεται έμφαση και σε άλλες πτυχές του χαρακτήρα όπως την Γενναιοδωρία αντί της Κλοπής, την Μετριοπάθεια αντί της Υπερβολής και την Στοργική Καλοσύνη αντί της Προσβολής. Εξασκώντας αυτές τις θετικές πλευρές του χαρακτήρα και διορθώνοντας συνειδητά τις όποιες αδυναμίες μας, αποφεύγουμε την συσσώρευση αρνητικού Κάρμα. Με την Πνευματική ανάπτυξη, ο ασκούμενος όχι μόνο δεν παραιτείται από τη θρησκεία του, αλλά βελτιώνει και ενισχύει τα θρησκευτικά ή φιλοσοφικά του πιστεύω.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Οι ασκούμενοι της Arhatic Yoga είναι περισσότερο αφοσιωμένοι στην Προσφορά και την εξύψωση της ανθρωπότητας, πιο ισορροπημένοι, πιο ήρεμοι και περισσότερο ικανοί να αντιμετωπίσουν το στρες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον τους να προσφέρουν, επιταχύνει το καλό τους Κάρμα, βοηθώντας τους να έχουν περισσότερες επιτυχίες, πιο ευτυχισμένες σχέσεις και καλύτερες προοπτικές στην ζωή τους. Στα υψηλότερα επίπεδα της Arhatic Yoga, διδάσκονται πιο προχωρημένες τεχνικές γιόγκα. Μπορείτε να μάθετε αναλυτικά για την ανάπτυξη του χρυσού σώματος, για το πώς να αναπτύξετε τη διαισθητική σας ικανότητα και πώς να επιτύχετε την Ενότητα (Samadhi) με την Ανώτερη Ψυχή σας (Ανώτερο Εαυτό), καθοδηγώντας σας στην πορεία προς την ανώτερη διαφώτιση. Εάν η κατάσταση της υγείας σας είναι σε γενικές γραμμές καλή και μπορείτε να ακολουθήσετε απλές οδηγίες και να διατηρήσετε ένα καθημερινό πρόγραμμα, τότε η Arhatic Yoga θα σας κατακτήσει. Η Arhatic Yoga διδάσκει μια μετριοπαθή προσέγγιση στην Πνευματικότητα λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις κοσμικές όσο και τις πνευματικές ανάγκες των ασκούμενων.

Εγγραφείτε Τώρα!!!

 

You are not allowed to view this page!