Επιλογή Σελίδας

Διαλογισμός στους “Αρχαγγέλους”

19b

Ένας διαλογισμός στους 4 Αρχαγγέλους – Ουριήλ, Ραφαήλ, Μιχαήλ & Γαβριήλ

Ο διαλογισμός στους Αρχαγγέλους είναι ένας διαλογισμός ο οποίος χρησιμοποιεί την πνευματικότητά μας για να μας συνδέσει με τους τέσσερις αρχαγγέλους Ουριήλ, Ραφαήλ, Μιχαήλ και Γαβριήλ. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής αυτής περιτριγυριζόμαστε από τους Αρχαγγέλους και βιώνουμε το Θεϊκό Φως, τη Θεική Αγάπη, τη Θεική Δύναμη και έχουμε συναίσθηση της Θεικής Παρουσίας.

Οι τέσσερις Αρχάγγελοι τους οποίους επικαλούμαστε κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σχετίζονται σε πολλές πνευματικές παραδόσεις με τα τέσσερα σημεία του ορίζονται καθώς επίσης και με τα τέσσερα στοιχεία. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται κάποια σύνδεση με έναν ή περισσότερους Αρχαγγέλους καθώς δεν αναζητούμε μόνο εμείς, οι διαλογιζόμενοι, την επικοινωνία με τους Αρχαγγέλους για να ζητήσουμε τη φροντίδα τους, αλλά και οι ίδιοι οι Αρχάγγελοι αναζητούν την επαφή με εμάς, αφού σ’ αυτούς έχει ανατεθεί η προστασία, η βοήθεια και η καθοδήγησή μας.

Ο διαλογισμός στους Αρχαγγέλους είναι συγχρόνως προσευχή και διαλογισμός. Η προσευχή και ο διαλογισμός αποτελούν δύο από τις μορφές επικοινωνίας του ανθρώπου με τα ιερά πρόσωπα της υπερβατικής πραγματικότητας. Όταν προσευχόμαστε, παρακαλούμε, ζητούμε και ευχαριστούμε. Όταν διαλογιζόμαστε, ο νους γαληνεύει υπακούοντας στον ανώτερο εαυτό, η καρδιά ανοίγει.

Οι Αρχάγγελοι είναι θεικοί και μπορούν να μας βοηθήσουν σε οτιδήποτε. Στο διαλογισμό αυτό ζητάμε συγκεκριμένες ευλογίες και επικαλούμαστε..

Αρχάγγελε του Θεού, Ουριήλ, Φως του Θεού, αγκάλιασέ με.

                Ο Ουριήλ είναι ο Αρχάγγελος της ειρήνης σε προσωπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Ο Ουριήλ είναι σοφό και κατευναστικό ον το οποίο εμφανίζεται συνήθως σε μια χρυσαφένια λάμψη. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού επικαλούμαστε τον Ουριήλ για να μας βοηθήσει φέρνοντας ειρήνη στον κόσμο και αποκαθιστώντας την ειρήνη με τον εαυτό μας.

Αρχάγγελε του Θεού, Ραφαήλ, Αγάπη του Θεού, ενδυνάμωσέ με.

        Ο Ραφαήλ είναι ο αρχάγγελος της θεραπείας. Τον επικαλούμαστε για να μας βοηθήσει με την επούλωση σε οποιοδήποτε επίπεδο, για τον εαυτό μας ή τους άλλους.  Τον επικαλούμαστε επίσης για την ενδυνάμωση των θεραπευτικών μας ικανοτήτων. Ο Ραφαήλ συνδέεται με το πράσινο χρώμα, και συνήθως εμφανίζεται ως ένας κανονικός άνδρας μέσου ύψους.

Αρχάγγελε του Θεού, Μιχαήλ, Δύναμη του Θεού, προστάτεψέ με.

                    Ο Μιχαήλ, ο πιο γνωστός από τους Αρχαγγέλους μας παρέχει κουράγιο και δύναμη όταν χρειάζεται ενώ μας βοηθάει δίνοντάς μας κατεύθυνση σχετικά με τη ζωή και την πορεία μας. Το επικαλούμαστε κατά τη διάρκεια του διαλογισμού για προστασία (δική μας, των αγαπημένων μας, των σπιτιών μας κλπ.) καθώς επίσης και για ψυσική εκκαθάριση.

Αρχάγγελε του Θεού, Γαβριήλ, Παρουσία του Θεού, φρόντισέ με.

        Ο Γαβριήλ είναι ο αγγελιοφόρος άγγελος, ο οποίος φέρνει σημαντικές ειδήσεις και πληροφορίες. Γαβριήλ εμφανίζεται στην Αγία Γραφή, για παράδειγμα ως άγγελος αγγελιοφόρος ο οποίος ενημέρωσε τον Ιωσήφ για την επικείμενη γέννηση του Ιησού.

 Ο διαλογισμός στους Αρχαγγέλους συγκροτήθηκε από τη Master Pranic Healer, Nona Castro. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Pranic Healing στον Καναδά το 2000 και κυκλοφόρησε υπό τη μορφή διαλογισμού το 2001 στο Παναμερικανικό Συνέδριο Pranic Healers στο Los Angeles.

Βάση του διαλογισμού αποτελεί η αντίστοιχη προσευχή που συνέταξε ο James Dillet Freeman της Unity Church. Ο πατήρ Jose Ricardo του Bogota βοήθησε μέσω του βιβλίου του Joan Borysenko περί Αρχαγγέλων και ο Master Choa Kok Sui έδωσε μέσω του MCKS Feng Sui τις οριστικές θέσεις των Αρχαγγέλων ως προς τα σημεία του ορίζοντα και έκανε την προσαρμογή της «Ευλογίας της Γης» από τον διαλογισμό «Στις Δίδυμες Καρδιές» στον διαλογισμό των Αρχαγγέλων.