Επιλογή Σελίδας

Τι είναι το Pranic Healing

Pranic Healing τι είναι το pranichealing ενεργειακή θεραπεία pranic

Tι είναι το Pranic Healing…


Το Pranic Healing είναι ένα δοκιμασμένο σύστημα, βασισμένο σε ενεργειακές θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιεί «το prana» για να εξισορροπήσει, εναρμονίσει και μετασχηματίσει τις ενεργειακές διαδικασίες του σώματος. Το «Prana» είναι μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει «ζωτική-δύναμη». Αυτή η αόρατη βιοενέργεια ή ζωτική ενέργεια κρατά το σώμα ζωντανό και διατηρεί μια κατάσταση καλής υγείας. Στο βελονισμό, οι Κινέζοι αναφέρονται σε αυτήν τη λεπτή ενέργεια ως «Chi». Καλείται επίσης «Ruah» ή «Ανάσα Ζωής».

.… είναι μια απλή όμως πανίσχυρη και αποτελεσματική no-touch ενεργειακή θεραπεία. Είναι βασισμένο στη θεμελιώδη αρχή ότι το σώμα είναι μια «αυτοθεραπευόμενη» οντότητα. Το PRANIC HEALING βασίζεται στην αρχή ότι η θεραπευτική διαδικασία επιταχύνεται με την αύξηση της ζωτικής ενέργειας στο σημείο του σώματός μας όπου υπάρχει το πρόβλημα.

… εφαρμόζεται στο βιο-ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γνωστό ως αύρα, η οποία έχει το σχήμα του φυσικού σώματος. Οι ασθένειες εμφανίζονται αρχικά ως ενεργειακές διαταραχές στο ενεργειακό σώμα πριν φανερωθούν ως ασθένειες στο φυσικό σώμα.

To Pranic Healing είναι μία εφαρμογή ενεργειακής θεραπείας η οποία βασίζεται στον καθαρισμό και την ενεργοποίηση του ενεργειακού σώματος. Αποτελεί ένα δομημένο, απλό και χρηστικό σύστημα με το οποίο ακόμη και αρχάριοι μαθητές μπορούν να θεραπεύσουν τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους από κοινές παθήσεις. Πέραν των θεραπευτικών ωφελειών οι pranic healers αποκτούν μία ευρεία γκάμα ενεργειακών εργαλείων με τα οποία μπορούν να ενισχύσουν την υγεία, την ευημερία και τη συναισθηματική τους ισορροπία και να έχουν οφέλη σε κάθε επιμέρους τομέα της ζωής τους.


[half][/half][half_last][/half_last]

Τι είναι το Ενεργειακό Σώμα;

Κάθε άτομο βρίσκεται μέσα σε ένα σώμα φωτεινής ενέργειας, το βιοπλασματικό σώμα, ή ενεργειακό σώμα ή διπλό αιθερικό. Αυτό το ενεργειακό σώμα αλληλοδιαπερνά το ορατό φυσικό σώμα και επεκτείνεται πέρα από αυτό δέκα με δεκαπέντε εκατοστά. Ακολουθεί το περίγραμμα του ορατού φυσικού σώματος και καλείται εσωτερική αύρα.


aura5 θεραπεία πράνικ ενέργεια[half]

aura6 η αυρά πράνικ ενεργειακή θεραπεία

[/half][half_last]

aura7 Pranic Healing

[/half_last][half]

aura8 Pranic Healing

[/half][half_last]

aura4 Pranic Healing

[/half_last]


Τι είναι τα chakras (τσάκρας);

Τα chakras είναι ενεργειακά κέντρα τα οποία έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό σώμα. Ακριβώς όπως το ορατό φυσικό σώμα έχει τα ζωτικής σημασίας εσωτερικά όργανα, το ενεργειακό σώμα έχει κύρια Chakras. Κύρια Chakras είναι τα ενεργειακά κέντρα που έχουν διάμετρο περίπου οχτώ με δέκα εκατοστά. Ελέγχουν και ενεργοποιούν τα σημαντικότερα και ζωτικής σημασίας όργανα του ορατού φυσικού σώματος. Είναι ακριβώς όπως οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που παρέχουν ενέργεια ή prana στα διάφορα όργανα. Όταν οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος δυσλειτουργούν, τα αντίστοιχα ζωτικής σημασίας όργανα αρρωσταίνουν (γιατί δεν έχουν αρκετή ζωτική ενέργεια για να λειτουργήσουν σωστά).

Τα chakras έχουν διάφορες σημαντικές λειτουργίες :

  1. Απορροφούν, αφομοιώνουν και διανέμουν το prana στα διαφορετικά μέρη του σώματος.
  2. Τα chakras ελέγχουν, ενεργοποιούν, και είναι αρμόδια για την κατάλληλη λειτουργία ολόκληρου του φυσικού σώματος και των διαφορετικών μερών και των οργάνων του. Οι ενδοκρινείς αδένες ελέγχονται και ενεργοποιούνται από κάποια κύρια chakras. Μπορούμε να ελέγξουμε την λειτουργία των ενδοκρινικών αδένων (να τονώσουμε ή να αδρανοποιήσουμε) ελέγχοντας τη λειτουργία αυτών των κυρίων chakras. Πολλές ασθένειες προκαλούνται μερικώς από τη δυσλειτουργία των chakras.
  3. Μερικά chakras είναι κέντρα ψυχικών ικανοτήτων. Η ενεργοποίηση ορισμένων chakras μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ορισμένων ψυχικών ικανοτήτων. Παραδείγματος χάριν, εάν ενεργοποιήσετε τα δευτερεύοντα chakras των χεριών αυτά που βρίσκονται στο κέντρο των παλαμών, μπορείτε να αναπτύξετε τη δυνατότητα να αισθάνεστε την ενέργεια (λεπτές ενέργειες) όπως και τη δυνατότητα να αισθάνεστε την αύρα.

Πολλά αρχαία εσωτεριστικά βιβλία αποκαλύπτουν μόνο επτά chakras ή και λιγότερα. Αν και μερικά από αυτά υπαινίσσονται την ύπαρξη περισσοτέρων από επτά. Τα εύσημα πηγαίνουν στο Master Choa kok Sui που μας τα αποκάλυψε και μας εξήγησε λεπτομερώς το μυστικό των 11 κύριων chakras στο βιβλίο του, ‘Θαύματα μέσω  Pranic Healing’.

Στις ακόλουθες εικόνες βλέπουμε την θέση των 11 κύριων chakras στο ανθρώπινο σώμα.

body-chakra-Pranic Healing

[info icon=”fa-info-circle”]ΠΡΟΣΟΧΗ! Το Pranic Healing δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τη συμβατική ιατρική, αλλά να τη συμπληρώσει. Οι επαγγελματίες Pranic Healing θεραπευτές ΔΕΝ αγγίζουν το σώμα των ασθενών τους, ΔΕΝ κάνουν διαγνώσεις ασθενειών, ΔΕΝ συνταγογραφούν φάρμακα /ουσίες και ΔΕΝ δίνουν υποσχέσεις υγείας. Εάν μια πάθηση είναι σοβαρή ή εάν τα συμπτώματα επιμένουν, παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό και έναν πιστοποιημένο θεραπευτή του Pranic Healing.
Grand Master Choa Kok Sui[/info]