Επιλογή Σελίδας

Συγχώρεση

“Η συγχώρεση δεν είναι ένα ζήτημα για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Είναι ένα ζήτημα του να κάνεις το σωστό πράγμα.”

Master Choa Kok Sui

Μιλώντας για τη συγχώρεση και τα ευεργετήματά της, χρειάζεται επίσης να συζητήσουμε πώς να συγχωρούμε! Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που ξέρουν για τη συγχώρεση, αλλά δε ξέρουν όλοι πώς να συγχωρούν! Δεν είναι πάντα εύκολο να συγχωρούμε και να ξεχνάμε και να προχωράμε, ειδικά εάν τα αποτελέσματα του δυσμενούς γεγονότος είναι ιδιαίτερα καταστροφικά για τη ζωή ενός ατόμου, για το γάμο του ή την οικογένειά του. Μικρός ή μεγάλος, μηδαμινός ή μαζικός, το κλειδί είναι να ξέρουμε πώς να συγχωρούμε και να είμαστε ικανοί να απαλλαγούμε από το θυμό και τον πόνο για να απελευθερωθούμε. Αλλιώς, μπορεί να στερέψουμε μακροπρόθεσμα…

Στην πραγματικότητα υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να μας δείξουν πώς να συγχωρούμε και μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα δυσμενή γεγονότα και να συνεχίσουμε να ζούμε και να αγαπάμε.

Μέθοδος 1: Αυξήστε την αγάπη

Συχνά εστιαζόμαστε τόσο πολύ στα προβλήματα και στις διαφορές που ξεχνάμε πολλές από τις καλές στιγμές που περάσαμε με τους φίλους μας, τα μέλη της οικογένειας και τους συναδέλφους. Έτσι, αντί να νιώθουμε χαρούμενοι και ευγνώμονες, συχνά νιώθουμε δυσαρεστημένοι.

Πολλές φορές, πληγωνόμαστε από τους αγαπημένους μας και τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας παρά από τους ξένους, και ο λόγος είναι οι στενές επαφές που έχουμε μαζί τους.

Όταν δυο άνθρωποι αλληλεπιδρούν στενά, υπάρχει προστριβή. Το λιπαντικό είναι η Αγάπη-υπό τη μορφή Σκέψεων Αγάπης, Συναισθημάτων Αγάπης, Λέξεων Αγάπης και Ενεργειών Αγάπης.”

Master Choa Kok Sui

Σημαίνει ότι προστριβές, διαφωνίες και διενέξεις είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν σε κάθε σχέση. Πώς να συγχωρείτε; Αυξήστε την αγάπη! Όταν υπάρχει αγάπη, θα υπάρχει περισσότερη ειλικρίνεια, περισσότερη θυσία και περισσότερη συγχώρεση.

Αναλογιστείτε τον τρόπο που χειρίζεστε τα παιδιά όταν κάνουν λάθη. Δε θυμώνετε ιδιαίτερα γιατί τα αγαπάτε τόσο πολύ. Έτσι, εάν επεκτείνουμε αυτή την αγάπη προς όλα τα μέλη της οικογένειας, φίλους και συναδέλφους, δε θα είμαστε τόσο θυμωμένοι και ενοχλημένοι όταν κάνουν λάθη, γιατί η ενέργεια αγάπης λειτουργεί ως λιπαντικό.

“ Δεν μπορείς να συγχωρείς χωρίς αγάπη.”

Maya Angelou

Μέθοδος 2: Σκεφτείτε τον Εαυτό σας στη Θέση του Άλλου

Χρειάζεται να σκεφτόμαστε ρεαλιστικά. Είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα και κανένας από εμάς δεν είναι τέλειος. Έτσι όλοι μας κάνουμε λάθη και στη πραγματικότητα τα λάθη είναι μέρος της ζωής και της εξέλιξης. Μην κάνετε μεγάλη φασαρία όταν εσείς ή οι άλλοι κάνουν λάθη. Απλά μάθετε πώς να συγχωρείτε! Χωρίς λάθη πώς μπορούμε να μάθουμε τα διδάγματα μας και να μεγαλώσουμε; λάθη είναι βέβαιο ότι θα συμβούν αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να μάθετε από αυτά και να μην κάνετε το ίδιο λάθος ξανά και ξανά.

Έτσι, οποιαδήποτε στιγμή πληγώνεστε ή έχετε μια διένεξη πριν αντιδράσετε αμέσως, περιμένετε μια στιγμή και σκεφτείτε την κατάσταση από διάφορες οπτικές γωνίες. Προσπαθήστε να αναλύσετε γιατί το άτομο συμπεριφέρεται έτσι, ποια θα μπορούσαν να είναι τα προβλήματά του, γιατί νιώθετε θυμωμένοι, ποια θα ήταν η σωστή ενέργεια και πώς να συγχωρείτε. Προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του άλλου.

Συχνά οι άνθρωποι που πληγώνουν συνέχεια τους άλλους  είναι αδύναμοι εσωτερικά και έχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Προσπαθήστε να συμπάσχετε μαζί τους και να καταλάβετε ότι το να αντιδράτε στη μέση μιας διαφωνίας δε θα βοηθήσει την κατάσταση, δεδομένου ότι ο καθένας λειτουργεί σε συναισθηματικό επίπεδο. Εξηγώντας και προσπαθώντας να πείσετε για τις ενέργειές σας δε θα έχετε κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να ηρεμήσετε την κατάσταση και να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για να συζητήσετε το θέμα όταν και οι δυο θα είστε ήρεμοι. Από τη στιγμή που θα αναλύσετε τη δυσμενή εμπειρία και θα μάθετε τα διδάγματα, ξεχάστε το και προχωρήστε παρακάτω!

Μέθοδος 3: Απελευθερώστε το θυμό

Μερικές φορές αναλύετε και πείθετε το εαυτό σας να καταλάβει, να συγχωρέσει και να ξεχάσει κάποιο γεγονός του παρελθόντος, για το οποίο ακόμη νιώθετε θυμωμένοι μέσα σας. Πώς να συγχωρείτε όταν νιώθετε ακόμη θυμωμένοι; Αν δεν απελευθερώσετε το θυμό και όλα τα αρνητικά συναισθήματα, η συγχώρεση δε θα ολοκληρωθεί.  

Έχετε την ελευθερία να βυθιστείτε στη λάσπη ή να Αγαπήσετε ξανά, να Ζήσετε και να είστε Ευτυχείς!“

Master Choa Kok Sui

Για να απελευθερωθείτε από το συναίσθημα του πόνου ή του θυμού υπάρχουν τεχνικές διαθέσιμες. Μια από τις τεχνικές αυτές είναι να γράψετε ένα γράμμα προς όποιον σας πλήγωσε, απλά περιγράφοντας την κατάσταση και τα συναισθήματά σας και να το σκίσετε ή να το κάψετε όταν τελειώσετε.

Με τη διαδικασία της γραφής του γράμματος, ο θυμός και η δυσαρέσκειά σας θα απελευθερωθούν με τη μορφή των λέξεων. Καίγοντας το γράμμα στη συνέχεια, εσείς καθαρίζετε ή εξαγνίζετε το σύστημά σας από τέτοιες ενέργειες.

Το αποτέλεσμα είναι να νιώθετε πιο ανάλαφροι, ευτυχισμένοι και ανακουφισμένοι.

 Μέθοδος 4: Χρησιμοποιείστε τη Τεχνική του Λευκού Πίνακα

Μερικές φορές κάποιες σχέσεις είναι τόσο δύσκολες που το να εξασκείς τη συγχώρεση μοιάζει πολύ δύσκολο. Έτσι, πώς να συγχωρούμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Αυτές οι δύσκολες σχέσεις είναι συχνά το αποτέλεσμα των καρμικών εμπλοκών και μεταφέρονται από προηγούμενες ζωές στη τρέχουσα ζωή.

Θυμός και μίσος ενώνουν τους ανθρώπους μαζί! Όταν μισείτε κάποιον, δημιουργείται μια Ενεργειακή Σύνδεση με το άτομο. Αλυσοδένεστε στο άτομο και η Ψυχή σας μπλέκεται με αυτό το άτομο. Εάν θέλετε να είστε ελεύθεροι, πρέπει να Συγχωρείτε τους ανθρώπους.”

Master Choa Kok Sui

Τέτοιοι άνθρωποι θα πρέπει να συγχωρούνται συνειδητά ξανά και ξανά, έως ότου δεν θα υπάρχει πια θυμός και δυσαρέσκεια  προς αυτούς, μέσα σας. Υπάρχουν πολλές απλές τεχνικές που μπορούν να μας δείξουν πώς να συγχωρούμε σε αυτές τις καταστάσεις, όπως ο Λευκός Πίνακας που διδάχθηκε από τον Master Choa Kok Sui. Η Τεχνική του Λευκού Πίνακα, που είναι μέρος του σεμιναρίου της Pranic Ψυχοθεραπείας, μας βοηθάει να ανακαλέσουμε και να σβήσουμε όλα τα αρνητικά περιστατικά στη ζωή μας και να τα αντικαταστήσουμε με θετικά. Μόλις η σκηνή και το συμβάν διαγράφονται από τη μνήμη μας και αντικαθίστανται με θετικά, θα νιώσουμε ελεύθεροι από θυμό και δυσαρέσκεια και θα μπορούμε να βιώσουμε την εσωτερική ειρήνη και ευτυχία.

Μέθοδος 5: Εξασκηθείτε στη Δήλωση της Συγχώρεσης 

Για να έχουμε μια αρμονική και ειρηνική ζωή χρειάζεται να συγχωρούμε και να ζητάμε συγχώρεση αλλά το κλειδί είναι να συγχωρούμε τους άλλους πριν ζητήσουμε να μας συγχωρέσουν. Η δήλωση της Συγχώρεσης είναι μια πολύ δυνατή τεχνική, που διδάχθηκε από τον Master Choa Kok Sui, και που μπορεί να μας βοηθήσει να συγχωρέσουμε τους ανθρώπους που μας πλήγωσαν και να απελευθερώσουμε τις αρνητικές ενεργειακές συνδέσεις που μας συνδέουν με αυτούς.

Μπορείτε να οραματιστείτε τους ανθρώπους που σας πλήγωσαν, έναν κάθε φορά, και σιωπηλά πείτε μια σύντομη δήλωση για να τους συγχωρέσετε και να τους ζητήσετε συγχώρεση. Η όλη διαδικασία χρειάζεται να επαναληφθεί αρκετές φορές για ορισμένες μέρες έως ότου δεν υπάρχει θυμός και μίσος, προς αυτούς, μέσα σας. Εξασκώντας αυτή την απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική, μετά από λίγο θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε θυμό, δυσαρέσκεια και μνησικακία προς αυτό το άτομο πια και στην πραγματικότητα σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να νιώσετε αγάπη, υπομονή και καλοσύνη.

Στο σεμινάριο Ενότητα με τον Ανώτερο Εαυτό αναλύονται και άλλες τεχνικές που εξηγούν πώς να συγχωρούμε τους άλλους ανθρώπους σε επίπεδο Ψυχής και να επιτύγχάνουμε αρμονία και ειρήνη με όλους.

Μέθοδος 6: Κάντε το Διαλογισμό στις Δίδυμες Καρδιές

Ο Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές είναι μια πολύ δυνατή τεχνική που όχι μόνο σταδιακά «ξεπλένει» αρνητικές σκέψεις, αρνητικά συναισθήματα και μπλοκαρισμένες ενέργειες από την αύρα, αλλά επίσης αναπτύσσει και ενδυναμώνει τα τσάκρα της Καρδιάς και της Κορώνας. Το τσάκρα της Καρδιάς είναι το κέντρο για τα Ανώτερα Συναισθήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η ειρήνη, η ευτυχία, η συμπόνια και η ανοχή. Όταν το τσάκρα της Καρδιάς ενεργοποιείται και το τσάκρα του Ηλιακού πλέγματος καθαρίζεται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού θα νιώσετε περισσότερη αγάπη και καλοσύνη προς τον εαυτό σας και προς τους άλλους. Ο Διαλογισμός αυτός είναι μια από τις καλύτερες πρακτικές που όχι μόνο μας δείχνει πώς να συγχωρούμε αλλά ακόμη κάνει την συγχώρεση κομμάτι της ζωής. Μακροπρόθεσμα, ο Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές βελτιώνει την ικανότητα σας να συγχωρείτε, να ξεχνάτε και να αγαπάτε τους ανθρώπους.

 “ Συγχωρούμε στο βαθμό που αγαπάμε.”

Francois de La Rochefoucauld

Γεμίζοντας την αύρα σας με ενέργειες αγάπης και ειρήνης, έλκετε τους σωστούς ανθρώπους στη ζωή σας και ως εκ τούτου να βιώνετε αρμονικές σχέσεις.

Μέθοδος 7: Εφαρμόστε Pranic Ψυχοθεραπεία

Σήμερα, η Pranic Ψυχοθεραπεία είναι μια από τις πιο προχωρημένες και αποτελεσματικές τεχνικές διαθέσιμες που ασχολείται με ψυχολογικά ζητήματα. Χρησιμοποιεί υψηλές συχνότητες ενέργειας για να διαλύσει και να αφαιρέσει όλες τις αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα και ενέργειες από την αύρα σας και τα τσάκρα σας και μετά σας γεμίζει με τις ενέργειες της αγάπης και της ειρήνης. Είναι επομένως ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να αφαιρέσετε το θυμό και τη δυσαρέσκεια από την αύρα σας και να βελτιώνετε έτσι την ποιότητα των σχέσεων σας.

Εάν δεν ξέρετε πώς να συγχωρείτε τους ανθρώπους που σας πλήγωσαν ή απλά δεν μπορείτε, κάνετε ψυχοθεραπεία στον εαυτό σας. Δεν είναι μόνο γρήγορο, είναι και πολύ αποτελεσματικό.

Οι σχέσεις που βρίσκονται στα πρόθυρα ενός χωρισμού μπορούν να σωθούν εφαρμόζοντας Pranic Ψυχοθεραπεία και στους δυο συντρόφους.

Αληθινή συγχώρεση είναι όταν μπορείς να πεις, Σε ευχαριστώ για αυτή την εμπειρία.”

(Πηγή: pranaworld.net)