Επιλογή Σελίδας

Διαλογισμός στη συγχώρεση

Forgive2

Διαλογισμός στη Συγχώρεση με τον Master Stephen Co


 

«…γιατί ξεχνώντας κανείς τον Εαυτό του τον βρίσκει. Συγχωρώντας κάποιος θα Συγχωρεθεί…»
Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης

Ο Διαλογισμός αποτελεί μια διαδικασία κατά την οποία ο διαλογιζόμενος έρχεται σε επαφή με την αληθινή του φύση. Όταν ο Διαλογισμός συνδυάζεται με την Τεχνική της Συγχώρεσης, αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά μοναδικό. Ο διαλογιζόμενος συνειδητοποιεί ότι ο δρόμος για το άνοιγμα της Ψυχής και της Καρδιάς διευρύνεται μέσα από την Αγάπη, τη Συμπόνοια, την αίσθηση του “Εμείς”. Όταν αφήσουμε στην άκρη το Εγώ μας, όταν καταφέρουμε να δούμε πέρα από τα στενά σύνορα του Εαυτού μας, τότε έχουμε κάνει ήδη τη μισή διαδρομή προς το “μεγάλωμά μας”.
Η συγκεκριμένη τεχνική της Συγχώρεσης δημιουργήθηκε από το Master Choa Kok Sui, ενώ τη μορφή Διαλογισμού τής έδωσε ο μαθητής του Master Stephen Co.

Η Αγάπη, η Κατανόηση, η Συγχώρεση είναι έννοιες που αν τις βιώσουμε σε όλο τους το μέγεθος μας βοηθούν να απελευθερωθούμε από ό,τι μας κάνει να μένουμε προσκολλημένοι μόνο στη δική μας οπτική για τα πράγματα. Το μεγαλείο της Αγάπης και της Αποδοχής ότι είμαστε όλοι ΕΝΑ παίρνει τώρα σάρκα και οστά. Μέσα από τη συγκεκριμένη Τεχνική της Συγχώρεσης δίνουμε στον άνθρωπο που συγχωρούμε αλλά και στον εαυτό μας ελαφρυντικά, καθώς παραδεχόμαστε ότι ο δρόμος που διανύουμε είναι ένα μονοπάτι που μας οδηγεί στη μάθηση και τη γνώση του Εαυτού. Ωριμάζουμε και καλυτερεύουμε μέσα από τα λάθη μας και αυτό είναι κάτι που όταν το συνειδητοποιήσουμε παύουμε να είμαστε σκληροί και αμετακίνητοι απέναντι σε όσους μας πόνεσαν. Απεναντίας νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τα μαθήματα που μας δίδαξαν και επιτρέπουμε σε αγνά συναισθήματα να μας κατακλύσουν και να μας θεραπεύσουν σε κάθε επίπεδο.

Μέσα από την πρακτική της τεχνικής της Συγχώρεσης μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας σε όλα τα επίπεδα: οικογενειακό, φιλικό, συναισθηματικό, επαγγελματικό. Γονείς που βίωναν προβληματική σχέση με τα παιδιά τους, ένιωσαν «ξαφνικά» ότι επικοινωνούσαν καλύτερα μαζί τους, ότι οι ρόλοι ήταν πάλι ορθά μοιρασμένοι. Συνεργάτες που αντιμετώπιζαν συγκρούσεις στον εργασιακό τους χώρο είδαν τις σχέσεις τους να εξομαλύνονται. Ποικίλα είναι τα παραδείγματα ανθρώπων που είδαν τις σχέσεις τους να βελτιώνονται και να μαλακώνουν, γιατί η Συγχώρεση είναι μια διαδικασία που γίνεται σε επίπεδο Ψυχής. Εκεί δεν υπάρχουν διακρίσεις, εγωισμοί, διαμάχες, καθώς πρωτοστατεί η Αγάπη και τα ανώτερα συναισθήματα.

Συγχωρώντας και ζητώντας Συγχώρεση, δίνουμε στον εαυτό μας μια τεράστια ευκαιρία για μια ζωή με γαλήνη και υγιή συναισθήματα που προάγουν την πνευματική μας εξέλιξη αλλά και τη σωματική μας θεραπεία. Ο θυμός, η απογοήτευση, η πικρία, η εκδικητικότητα, είναι νοσογόνα συναισθήματα και όταν εμείς τους επιτρέπουμε να μας καταδυναστεύουν, ευνοούμε τη δημιουργία κατώτερων δονήσεων στο σώμα και στο πνεύμα μας. Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την προσωπική μας ευτυχία και ηρεμία. Αποφασίζοντας να συγχωρέσουμε και ταυτόχρονα να ζητήσουμε ταπεινά Συγγνώμη, αναλαμβάνουμε τα ηνία της ζωής μας, απελευθερωνόμαστε από κάθε προσδοκία και κάνουμε πρόσφορο το έδαφος για την περαιτέρω εξέλιξή μας.