Επιλογή Σελίδας

Διαλογισμός Πανσελήνου

FMoon

Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου μεγάλες ποσότητες ενέργειας κατεβαίνουν προς τη Γη. Εξαιτίας της ενέργειας του φεγγαριού και των επιδράσεών του, την περίοδο αυτή οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται πιο ευερέθιστοι και αντιδρούν παρορμητικά σε γεγονότα και καταστάσεις που βιώνουν. Για το λόγο αυτό παρατηρούμε ότι είμαστε πιο νευρικοί τις μέρες αυτές, πιο ευερέθιστοι, ενώ παρατηρούνται και περισσότερα ατυχήματα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Πανσέληνος αποτελεί μία περίοδο κρίσης για τους περισσότερους ανθρώπους.

Βάσει αρχαίων διδασκαλιών η περίοδος της Πανσελήνου είναι περίοδος κρίσης ή ευκαιρίας για τον καθένα, ανάλογα με το πού βρίσκεται στο πνευματικό του μονοπάτι. Για τον απλό άνθρωπο η Πανσέληνος είναι μία περίοδος κρίσης. Οι άνθρωποι όμως οι οποίοι βρίσκονται στο πνευματικό μονοπάτι βλέπουν την Πανσέληνο σα μια σπουδαία ευκαιρία για να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο την αυξημένη ενέργεια για να αποβάλλουν από το σύστημά τους αρνητικές ενέργειες τις οποίες δεν μπορούν να απομαρύνουν τον υπόλοιπο καιρό γιατί η ενέργεια του περιβάλλοντος δεν είναι αρκετή.

Η ενέργεια της Πανσελήνου θα μπορούσε να παρομοιαστεί με το λίπασμα για τα φυτά. Το λίπασμα βοηθά στην ανάπτυξη όλων των φυτών. Είτε πρόκειται για ένα δέντρο, ένα λουλούδι, ένα κηπευτικό το λίπασμα θα τους δώσει τη δύναμη να αναπτυχθούν. Το ίδιο όμως θα βοηθήσει να αναπτυχθούν και η αγριάδα και τα άλλα φυτά αν υπάρχουν τέτοια στον κήπο μας. Σε ένα δουλεμένο κήπο στον οποίο έχουν φυτευτεί όμορφα και χρήσιμα φυτά και έχουν απομακρυνθεί τα ζιζάνια το λίπασμα θα δώσει ώθηση και δύναμη. Σε έναν άλλο κήπο όμως μπορεί το λίπασμα να θεριέψει τα αγριόχορτα τόσο πολύ που να εξαφανίσουν τα λίγα χρήσιμα φυτά που μπορεί να υπάρχουν.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η ενέργεια της Πανσελήνου κατευθύνεται στη Γη και επηρρεάζει τα πάντα. Αν έχουμε επιλέξει να βαδίσουμε το μονοπάτι προς την πνευματική μας εξέλιξη τότε θα έχουμε τη δυνατότητα όχι απλά να επηρρεαστούμε από την ενέργεια αυτή κατά τυχαίο τρόπο αλλά να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια αυτή, να τη χρησιμοποιήσουμε και να απομακρύνουμε την αρνητική ενέργεια, το θυμό, την πικρία, το στρες τα οποία τον υπόλοιπο καιρό είναι δύσκολο να τα απομακρύνουμε γιατί δεν υπάρχει αρκετή ενέργεια.

Επίσης μετά το διαλογισμό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια για να ευλογήσουμε τους συνανθρώπους μας, τους αγαπημένους μας, τους φίλους μας και τα έργα μας. Επομένως η Πανσέληνος αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία  για την πνευματική μας εξέλιξη.

Στο Διαλογισμό της Πανσελήνου μέσω του Διαλογισμού στις Δίδυμες Καρδιές και της καθοδήγησης του Δασκάλου, Master Choa Kok Sui, χρησιμοποιούμε την ενέργεια με καλοσύνη, αγάπη, συγχώρεση, πίστη, ελπίδα, φως και χαρά, για να ευλογήσουμε ολόκληρη τη Γη και όποιον υποφέρει σε κάθε επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε τον εαυτό μας, καθώς λαμβάνουμε Ευλογίες, ενώ παράλληλα τις μοιραζόμαστε συνειδητοποιώντας την Ενότητα και τη δύναμη της Αγάπης.

Όταν η ενέργεια της σελήνης συνδυάζεται με Διαλογισμό, ενισχύεται η επαφή μας με την Αγάπη και το Φως, αναβαθμίζονται τα επίπεδα της πνευματικότητάς μας και δυναμώνει η σύνδεσή μας με τον Ανώτερο Εαυτό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία διευρύνεται η συνειδητότητά μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά και είναι ευκολότερο να νιώσουμε τη σύνδεσή μας με το Όλον.

Τα αποτελέσματα ενός τόσο δυνατού διαλογισμού γίνονται εντονότερα αισθητά, όταν διαλογιζόμαστε σε ομάδες. Στην περίπτωση αυτή, η εισροή της ενέργειας πολλαπλασιάζεται εκθετικά, και ο καθένας την απολαμβάνει περισσότερο απ’ ότι όταν είναι μόνος. Ο διαλογισμός μιας ομάδας 7 ατόμων, ισοδυναμεί με μεμονωμένο διαλογισμό 100 ατόμων.

«Η υλοποίηση χρειάζεται ενέργεια» Master Choa Kok Sui

Τα οφέλη του Διαλογισμού, πέρα από την ηρεμία που προσδίδει στην περίοδο της Πανσελήνου, θα μπορούσαν να συνοψιστούν ως εξής :

  • Κάθαρση του ενεργειακού σώματος
  • Γρηγορότερη υλοποίηση των επιθυμιών μας
  • Ευκαιρία για υπηρεσία στον κόσμο
  • Πνευματική ενδυνάμωση
  • Επαναφόρτιση του σώματος

Στο Rama πραγματοποιείται Διαλογισμός σε κάθε Πανσέληνο, όπου έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όλες τις ευλογίες που καταφθάνουν στη Γη και είναι διαθέσιμες στην ανθρωπότητα.

Επιπλέον, κάθε μήνα προβάλλονται βίντεο με μαθήματα και Διαλογισμό Πανσελήνου από το Master Stephen Co. Επίσης, κάθε Μάιο, στην Πανσέληνο του Ταύρου, ο Rama διοργανώνει στα βουνά του Υμηττού τον Διαλογισμό Wesak, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο Διαλογισμό της χρονιάς και είναι ανοιχτός για όλους.