Select Page

ArhaticMeds

 

Οι Διαλογισμοί Arhatic αποτελούν ισχυρές τεχνικές στις οποίες έχουν πρόσβαση μόνο ασκούμενοι που έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο ‘Arhatic Yoga’. Πριν από κάθε Arhatic διαλογισμό ακολουθείται συγκεκριμένη σειρά ασκήσεων με σκοπό να καθαριστεί, όσο το δυνατόν καλύτερα, τόσο το φυσικό όσο και το ενεργειακό σώμα.

Ο Master Choa Kok Sui μελέτησε για χρόνια τα αποτελέσματα των πρακτικών Arhatic στα σώματα των ασκουμένων. Η εσωτερική κάθαρση είναι από τα βασικά στοιχεία της Arhatic Yoga. Η κάθαρση βασίζεται σε φυσικές ασκήσεις, αναπνευστικές ασκήσεις και μία πολύ δυνατή ενεργειακή τεχνική κάθαρσης, με τη βοήθεια της οποίας μπορούμε να απελευθερωθούμε από οποιαδήποτε αρνητική σκέψη ή συμπεριφορά που επιθυμούμε να διορθώσουμε. Μετά την κάθαρση ακολουθούν οι διαλογισμοί.

Οι Arhatic Διαλογισμοί στο σύνολό τους αποτελούν ένα αληθινό δώρο του Δασκάλου που σκοπό έχουν την πνευματική ενδυνάμωση και ανάπτυξη του ασκούμενου, καθώς και την ανάπτυξη του «χρυσού σώματος».

1. Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές

Ο συγκεκριμένος Διαλογισμός είναι επί της ουσίας ο Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές αλλά με Arhatic τρόπο, όπου εκεί υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Ασφαλώς μέσω των διαφορών που παρουσιάζει γίνεται και περισσότερο δυνατός και αποτελεσματικός. Διατηρεί φυσικά όλα τα οφέλη που προσφέρει και ο Διαλογισμός στις Δίδυμες καρδιές, καθώς προάγει την ανάπτυξη της φυσικής καρδιάς και της πνευματικής καρδιάς. Καθώς ο ασκούμενος ευλογεί ολόκληρη τη γη με ευγενική αγάπη και καλοσύνη, γεμίζει ο ίδιος με ενέργεια αγάπης. Αυτή η αγάπη φέρνει αρμονία στις σχέσεις του αλλά και εσωτερική και εξωτερική γαλήνη. Ο Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές δίνει επίσης την ευκαιρία να ευλογήσει κάθε άνθρωπο και κάθε ον με μια καλύτερη ζωή. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτού του Διαλογισμού παράγεται σεροτονίνη (η ορμόνη της ευτυχίας!) και μελατονίνη (αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσολογικό σύστημα).
Στη διάρκεια της συγκεκριμένης πρακτικής, γίνεται καθαρισμός των ενεργειακών κέντρων (τσάκρα) και της αύρας, καθότι μεγάλες ποσότητες θεϊκής ενέργειας κατεβαίνουν και διαχέονται στο σώμα του ασκούμενου. Η θεϊκή ενέργεια έχει την ιδιότητα να διαλύσει και να παρασύρει τις αρνητικές ενέργειες από το σύστημά του ασκούμενου. Επομένως, μετά το διαλογισμό νοιώθει ανανεωμένος και πιο καθαρός! Με την αποβολή των αρνητικών σκεπτομορφών και συναισθημάτων από το σύστημά, ο νους είναι πιο καθαρός και τα συναισθήματα γίνονται πιο εκλεπτυσμένα. Έτσι, ο ασκούμενος σταδιακά αποκτά ένα κοφτερό μυαλό και μεγαλύτερη ευτυχία, το τελευταίο επιβεβαιώνετε και επιστημονικά καθότι μετά το τέλος του Διαλογισμού υπάρχουν αυξημένα επίπεδα σερατονίνης (ορμόνη της ευτυχίας!)
Τέλος ο ασκούμενος με τη συχνή πρακτική του Διαλογισμού στις Δίδυμες Καρδιές, παρουσιάζει σταδιακή ανάπτυξη και επέκταση της συνειδητότητας, καθώς αποκτά μεγαλύτερη επίγνωση της ζωής και της καθημερινότητάς του σε όλα τα επίπεδα.

2. Διαλογισμός στην Ανώτερη Ψυχή

Αρχαίος Διαλογισμός, που έμενε κρυφός για αιώνες, αποκαλύπτεται και διδάσκεται σε Arhatic Yogis. Αυτή η πρακτική επιτρέπει στους ασκούμενους να επισπεύσουν την Ένωση της ενσαρκωμένης Ψυχής (συχνά περιγράφεται ως Κατώτερος Εαυτός) με την Ανώτερη Ψυχή (Ανώτερος Εαυτός). Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως Συνειδητότητα της Ψυχής, Διαφώτιση ή Συνειδητότητα του Εαυτού και είναι εφικτό μέσω του Διαλογισμού στο Μπλε Μαργαριτάρι.

Η ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό, οδηγεί στην ένωση με το «Εγώ είμαι», τον Ιησού, Το Βούδα, το Σίβα, τον Κρίσνα που αποτελούν τη φύση όλων μας.

3. Διαλογισμός Kundalini Arhatic Yoga

Ο Διαλογισμός Kundalini, γνωστός και ως Διαλογισμός στην Εσωτερική Αναπνοή, αποτελεί ένα θεμελιώδη και σημαντικό Διαλογισμό στην Arhatic Yoga. Σκοπός αυτού του διαλογισμού είναι η ασφαλής αφύπνιση της ιερής φωτιάς ή όπως συνήθως αποκαλείτε ενέργεια Kundalini. Η οποία δίνει την δυνατότητα στον ασκούμενο να αναβαθμίσει τα διάφορα σώματα του, και ιδιαίτερα τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, τα οποία αποκτούν σιγά σιγά τη δυνατότητα να καταγράφουν ανώτερες εμπειρίες. Επιπλέον, το φυσικό σώμα αρχίζει να αυξάνει την ικανότητά του στη διαχείριση μεγαλύτερων ποσοτήτων λεπτοφυών ενεργειών.

4. Διαλογισμός Arhatic Dhyan

Ο εξελιγμένος αυτός διαλογισμός βοηθά τον ασκούμενο να εξελιχθεί καθώς κάνει πρακτική σε παρατεταμένη Ακινησία και Επίγνωση. Η συχνή εξάσκηση σε αυτό το Διαλογισμό επίσης αναπτύσσει την ικανότητα του διαλογιστή να θυμάται καλύτερα τις εσωτεριστικές εμπειρίες που αποκτά κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.
Εξελίσσεται έτσι η ευαισθησία και εκτεταμένη επίγνωση που είναι απαραίτητες για να βιώσουμε στο φυσικό πεδίο τη διεύρυνση της συνειδητότητας και τη διαισθητική νοημοσύνη.