Σχετικά με το Superbrain Yoga

ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ
Ο Δρ. Paul Nogier MD, νευρολόγος, πέρασε 20 χρόνια από το 1950 έως το 1970 κάνοντας ιατρική έρευνα. Ανακάλυψε ξανά ότι τα αυτιά αντιστοιχούν σε ολόκληρο το σώμα. Το αυτί αντιστοιχεί σε ένα ανεστραμμένο έμβρυο στροβιλισμένο στη μήτρα. Ο λοβός του αυτιού αντιστοιχεί στο κεφάλι [ref: Nogier, Dr. Paul MF, Handbook to Auriculotherapy, (Γαλλία, 1981)]. Η αντιστοιχία του αυτιού σε ολόκληρο το σώμα είχε ήδη αναγνωριστεί από τους αρχαίους Κινέζους βελονιστές και επίσης από τους μεγάλους Ρίσι (δασκάλους) στην Ινδία, οι οποίοι ανέπτυξαν μια τεχνική για την αύξηση της νοημοσύνης των ανθρώπων. Τώρα ξέρουμε ότι λειτούργησε επειδή βασίστηκε στην αρχή του βελονισμού του αυτιού.

ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΩΜΑ

Οι διορατικοί, με τη χρήση των ψυχικών τους ικανοτήτων, παρατήρησαν ότι το φυσικό σώμα περιβάλλεται και διεισδύεται από ένα σώμα φωτεινής ενέργειας, που μοιάζει με το ορατό φυσικό σώμα. Οι διορατικοί το αποκαλούν αιθερικό διπλό ή αιθερικό σώμα. Το «ενεργειακό σώμα», όπως το ονόμασαν, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά από τους Ρώσους επιστήμονες Semyon Davidovich Kirlian και τη σύζυγό του, το 1939. Με τη βοήθεια της φωτογραφίας Kirlian, παρατήρησαν, μελέτησαν και φωτογράφισαν μικρά βιοπλασματικά είδη* όπως το «φως» ή τη βιοπλασματική ενέργεια των δαχτύλων, των φύλλων κ.λπ. Είναι μέσω αυτού του ενεργειακού σώματος που η πράνα ή η ζωτική ενέργεια της ζωής απορροφάται και κατανέμεται σε ολόκληρο το φυσικό σώμα [ref: Master Choa Kok Sui, Miracles Through Pranic Healing, (Phil, 1987), 5]Το Prana ή το ki είναι η ενέργεια της ζωής που θρέφει ολόκληρο το φυσικό σώμα. Το ορατό φυσικό σώμα διαμορφώνεται μετά το ενεργειακό σώμα. Είναι τόσο στενά συνδεδεμένα που αυτό που επηρεάζει το ένα επηρεάζει το άλλο. Χωρίς ζωτική ενέργεια το σώμα θα πεθάνει. Εάν το ενεργειακό σώμα εξαντληθεί ή είναι συμφορημένο, το φυσικό σώμα αρρωσταίνει. Όταν το φυσικό σώμα θεραπεύεται, το αντίστοιχο ενεργειακό σώμα θεραπεύεται επίσης. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί σταδιακά ή μπορεί να συμβεί σχεδόν στιγμιαία εάν δεν υπάρχουν παρεμβαλλόμενοι παράγοντες. Το ενεργειακό σώμα, μέσω των ενεργειακών κέντρων (επίσης γνωστά ως τσάκρα), ελέγχει και είναι υπεύθυνο για την καλή λειτουργία ολόκληρου του φυσικού σώματος, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών οργάνων και μερών του.
Τα μεγάλα ενεργειακά κέντρα είναι στην πραγματικότητα κύρια σημεία βελονισμού. Τα ενεργειακά κέντρα είναι πολύ σημαντικά μέρη του ενεργειακού σώματος.

       

Με βάση την έρευνα του Δρ. Joie P. Jones, Τμήμα Ακτινολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Irvine, Καλιφόρνια: Τα σημεία βελονισμού αποτελούνται από 2 μέρη: ένα άνω μέρος και ένα κάτω μέρος. Αυτά τα 2 μέρη κινούνται συνεχώς σε αντίθετες κατευθύνσεις. Όταν το άνω μέρος κινείται δεξιόστροφα, το κάτω μέρος κινείται αριστερόστροφα. Αυτή η κίνηση εναλλάσσεται από δεξιόστροφα σε αριστερόστροφα.
Ο Δρ. Τζόουνς το αποκαλεί «στρεβλωμένη κίνηση» του σημείου βελονισμού. Τα κύρια σημεία βελονισμού στην ινδική παράδοση ονομάζονται τσάκρα, που σημαίνει κέντρα περιστροφής ενέργειας.
Τα μεγάλα ενεργειακά κέντρα ή τσάκρα είναι ακριβώς σαν σταθμοί παραγωγής ενέργειας που τροφοδοτούν ενέργεια ζωής σε σημαντικά και ζωτικά όργανα του ορατού φυσικού σώματος. Είναι υπεύθυνα για τη σωστή λειτουργία ολόκληρου του φυσικού σώματος, καθώς και για τα διάφορα μέρη και όργανά του.
Πολλές ασθένειες προκαλούνται εν μέρει από τη δυσλειτουργία των ενεργειακών κέντρων. Ορισμένα ενεργειακά κέντρα είναι σημεία ή κέντρα ψυχικών ικανοτήτων. Όταν πραγματοποιείται ενεργοποίηση ορισμένων κέντρων ενέργειας, μπορούν ακόμη και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη ορισμένων ψυχικών ικανοτήτων.
Τα ενεργειακά κέντρα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα κατανοητά ως μετασχηματιστές ενέργειας. Όταν οι ενέργειες από τα χαμηλότερα ενεργειακά κέντρα κινούνται προς τα πάνω στα υψηλότερα ενεργειακά κέντρα, μετατρέπονται σε άλλες μορφές ενέργειας πολύ υψηλότερης συχνότητας. Όταν υψηλότερες μορφές ενέργειας από τα ανώτερα ενεργειακά κέντρα μετακινούνται προς τα κάτω στα κέντρα ενέργειας, μετατρέπονται σε άλλες μορφές ενέργειας με πολύ χαμηλότερη συχνότητα.

 ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
Το φυσικό σώμα είναι ένας πολύ περίπλοκος λεπτοφυής ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Όταν πραγματοποιείται σωστή σύνδεση καλωδίωσης ενέργειας, παράγει τα σωστά αποτελέσματα. Όταν η σύνδεση είναι λάθος, τα αναμενόμενα αποτελέσματα δεν επιτυγχάνονται.

Ο λοβός του δεξιού αυτιού αντιστοιχεί στον αριστερό εγκέφαλο.
Ο αριστερός λοβός του αυτιού αντιστοιχεί στον δεξιό εγκέφαλο.

       

Όταν ο δεξιός λοβός του αυτιού πιέζεται απαλά με τον αριστερό αντίχειρα και τον αριστερό δείκτη με τον αντίχειρα έξω, παράγει την απαραίτητη ενεργειακή σύνδεση. Αυτή η σύνδεση αναγκάζει το αριστερό μέρος του εγκεφάλου και την υπόφυση να ενεργοποιηθεί και να δραστηριοποιηθεί

Ομοίως, όταν ο αριστερός λοβός του αυτιού συμπιέζεται απαλά με τον δεξιό αντίχειρα και το δεξί δάχτυλο με τον αντίχειρα έξω, παράγει την απαραίτητη ενεργειακή σύνδεση, η οποία προκαλεί την ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση του δεξιού μέρους του εγκεφάλου και της υπόφυσης.

 

Για ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση του αριστερού μέρους του εγκεφάλου και του δεξιού μέρους του εγκεφάλου , ο αριστερός βραχίονας πρέπει να βρίσκεται μέσα, ενώ ο δεξιός βραχίονας πρέπει να βρίσκεται έξω.

 

Η σωστή θέση του βραχίονα είναι σημαντική για την ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση του εγκεφάλου.

SUPERBRAIN YOGA® 
Η Superbrain Yoga® μεταμορφώνει ή αλχημίζει εσωτερικά τις ενέργειες από τα χαμηλότερα ενεργειακά κέντρα σε υψηλότερες ενέργειες. Αυτές οι ενέργειες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από τα ανώτερα ενεργειακά κέντρα. Όταν αυτά τα κέντρα είναι πολύ ενεργοποιημένα, ενεργοποιούν τον εγκέφαλο ώστε να μπορεί να λειτουργεί μεμεγαλύτερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα.

Η Superbrain Yoga®όχι μόνο ενεργοποιεί και δραστηριοποιεί τον εγκέφαλο, αλλά βοηθά επίσης στην εξισορρόπηση των ενεργειώντων ενεργειακών κέντρων της καρδιάς, του λαιμού, του ajna, του μετώπου και της κορώνας. (Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα 11 μεγάλα ενεργειακά κέντρα, τη θέση και τη λειτουργία τους, ανατρέξτε στην ενότητα «Θαύματα μέσω της πρανικής θεραπείας» του ίδιου συγγραφέα. Όταν οι ενέργειες από το ενεργειακό κέντρο της βάσης και το ενεργειακό κέντρο του σεξ ανεβαίνουν στο ενεργειακό κέντρο της καρδιάς, μετατρέπονται σε εσωτερική γαλήνη. Όταν οι ενέργειες ανεβαίνουν στο ενεργειακό κέντρο του λαιμού και στο ενεργειακό κέντρο ajna, μετατρέπονται σε ανώτερη νοημοσύνη και δημιουργικότητα. Όταν ανεβαίνουν στο ενεργειακό κέντρο του μετώπου και στο ενεργειακό κέντρο της κορώνας μετατρέπονται σε ανώτερο βαθμό πνευματικότητας. Οι χαμηλότερες ενέργειες μετατρέπονται σε λεπτοφυή ενέργεια, η οποία χρησιμοποιείται από τον εγκέφαλο για την ενίσχυση της σωστής λειτουργίας του.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένα άτομα έχουν βιώσει τη μείωση του στρες ασκώντας τη Superbrain Yoga®
Άλλα οφέλη που παρατηρούνται από την πρακτική της Superbrain Yoga® περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη ψυχολογική σταθερότητα και ικανότητα ρύθμισης της σεξουαλικής επιθυμίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους εφήβους. Η παρατεταμένη εξάσκηση της Superbrain Yoga® μπορεί να κάνει τον ασκούμενο, γενικά, πιο έξυπνο και ψυχολογικά πιο ισορροπημένο.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της εξάσκησης στη Superbrain Yoga®. Για παράδειγμα:

Αντιμετωπίζοντας τη σωστή κατεύθυνση
Τοποθέτηση των βραχιόνων σωστά
Τοποθέτηση των δακτύλων σωστά
Σωστή αναπνοή

Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να προβλεφθούν εάν αυτές και άλλες διαδικασίες που δίνονται στο βιβλίο δεν τηρούνται αυστηρά.
Η επίδραση της Superbrain Yoga σε άτομα με σοβαρές ασθένειες όπως: καρκίνος, σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες (ΣΜΝ), σοβαρές καρδιακές παθήσεις, είναι άγνωστη. Οποιαδήποτε μορφή σωματικής άσκησης δεν πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε ιατρό.

* Η λέξη «βιοπλασματική» προέρχεται από τη λέξη ‘βιο’, που σημαίνει ζωή και πλάσμα, που είναι η τέταρτη κατάσταση της ύλης. Οι τρεις πρώτες καταστάσεις της ύλης είναι στερεά, υγρά και αέρια. Το πλάσμα είναι ιονισμένο αέριο ή σωματίδια αερίου με θετικό ή αρνητικό φορτίο. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το πλάσμα του αίματος. Βιοπλασματικό σώμα σημαίνει ένα ζωντανό ενεργειακό σώμα που αποτελείται από αόρατη λεπτή ύλη. Για να απλοποιηθεί η ορολογία, ο όρος «ενεργειακό σώμα» θα χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει τη λέξη «βιοπλασματικό σώμα». [ref: Master Choa Kok Sui, Superbrain Yoga®, (Phil, 2005), 5]

Πηγή: www.superbrainyoga.com.au