5 Τρόποι που η Arhatic Yoga μπορεί να αλλάξει τη Ζωή σας

Εκδηλώστε το μεγαλείο σας

Η Αράτικ Γιόγκα είναι μία από τις πιό προηγμένες πνευματικές τεχνολογίες που επιταχύνει την πνευματική εξέλιξη της ψυχής και ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που έχουν δωθεί στην ανθρωπότητα μέχρι τώρα.

Είναι η σύνθεση όλων των γιόγκα και περιλαμβάνει δυνατούς διαλογισμούς, καθάρσεις και τεχνικές αναπνοών ενσωματωμένα σε ένα βήμα προς βήμα σύστημα που μας παρέχει τον δρόμο πρός την αγιότητα.

Ο σκοπός της Αράτικ Γιόγκα είναι βασικά «να δημιουργήσει έξυπνους, φιλεύσπλαχνους, καλόκαρδους και δυνατούς μαθητές που θα γίνουν εξαιρετικοί θεϊκοί βοηθοί». (Master Choa Kok Sui, 2006, σελ.164-169)

Έτσι, η Αράτικ Γιόγκα φέρνει στην επιφάνεια το κρυμμένο μεγαλείο του κάθε ανθρώπου με τον καθαρισμό, την ενεργοποίηση, την ενδυνάμωση και την μεταμόρφωση τον τσάκρα και των λεποφυών σωμάτων.

Οι διδασκαλίες και οι τεχνικές της Αράτικ Γιόγκα προέρχονται από αρχαίες διδασκαλίες και πρακτικές που ήταν μυστηκές για αιώνες στην Αίγυπτο, την Ινδία, την Κίνα και το Θιβέτ. Όντας ένας δρόμος προς την αγιότητα, η Αράτικ Γιόγκα έχει σκοπό να κάνει τον άνθρωπο σούπερ-άνθρωπο, με αυξημένη ευφυΐα, αγάπη και δύναμη.

Το μυστηκό της βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση της ζωής και της εξέλιξης, σε μία ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των τσάκρα, των αρετών και των ικανοτήτων. Γι αυτό η Αράτικ Γιόγκα είναι ενας τρόπος ζωής, δεν είναι απλώς το να κάνει κανείς διαλογισμούς!

  1. Καθαρή Αύρα

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην επιτυχία είναι οι αρνητικές και οι αποδυναμωτικές σκέψεις και συναισθήματα καθώς και οι αυτοκαταστροφικές συμπέριφορές.

Αυτές οι τάσεις συνήθως προέρχονται από άλλους ανθρώπους ή από παλιές αναμνήσεις. Οι αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα στην αύρα όχι μόνο τίνουν να προσελκύουν αρνητικές καταστάσεις (όλοι ξέρουμε τον νόμο της έλξης) αλλά επίσης θολώνουν την αντίληψη και δημιουργούν σύγχυση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει φόβο και χαμηλή αυτοπεπόιθηση.

Η Αράτικ Γιόγκα με απλές αλλά δυνατές τεχνικές κάθαρσης βοηθάει στον καθαρισμό της αύρας.

Κάτι άλλο που πρέπει να καθαριστεί είναι οι αρνητικοί σπόροι οι οποίοι υπάρχουν σε όλους μας και είναι λόγος κακών πράξεων.

Οι αρνητικοί σπόροι ουσιαστικά είναι οι αρνητικές τάσεις οι οποίες, αν ωριμάσουν, οδηγούν σε συμπεριφορές ζήλιας, θυμού, περιφάνιας, κακίας κλπ.

Xωρίς τη κάθαρση των αρνητικών σπόρων ο διαλογισμός μπορεί να επιδεινώσει ένα πρόβλημα και αντί να κάνει καλό να σας καταβάλει. Ο διαλογισμός λειτουργεί ως λίπασμα, μεγενθύνει τα πάντα, τα καλά και τα κακά.

H έμφαση της Αράτικ Γιόγκα στο «Χτίσιμο Χαρακτήρα» παρέχει μία ασφαλή και γρήγορη πνευματικη ανάπτυξη συνδιασμένη με αποτελεσματικές τεχνικές.

  1. Μεγαλύτερα Τσάκρα, Μεγαλύτερη Αύρα

Ο μέσος όρος του μεγέθους της αύρας και των τσάκρα δηλώνουν την ευφυΐα και τον ρυθμό εξέλιξης ενός ανθρώπου. Ενώ ένα τσάκρα πέντε εκατοστών είναι ένδειξη διανοητικά καθυστερημένου ανθρώπου, ένα τσάκρα δεκαπέντε εκατοστών είναι ένδειξη ενός ανώτερου ανθρώπου. Ένας προηγμένος γιόγκι ή ένας άγιος έχει τσάκρα 45 εκατοστών ή μεγαλύτερα. Γι αυτό, για να γίνει ένας κανονικός άνθρωπος άγιος όλα του τα τσάκρα πρέπει να γίνουν 45 εκατοστά ή μεγαλύτερα με έναν ισορροπιμένο τρόπο.

Αυτός είναι ο σκοπός της Αράτικ Γιόγκα!

  1. Αυξημένη Eπίγνωση

Η Επίγνωση είναι διαφορετική από την συγκέντρωση. Ενώ η συγκέντρωση λέγεται Νταράνα στα σανσκριτικά, η παρατεταμένη επίγνωση λέγεται Ντιάνα.

Επίγνωση είναι η κατάσταση όπου κανείς έχει συναίσθηση των όσων συμβαίνουν γύρω του αλλά και των όσων συμβαίνουν μέσα του. Αυτή η κατάσταση είναι συχνά απεικονισμένη από μία γάτα την ώρα που κυνηγάει.

Η παρατεταμένη Επίγνωση είναι απαραίτητη για να φτάσει κανείς στην φώτηση.

Ο Αράτικ διαλογισμός Ντιάν, ο οποίος έιναι μέρος της Αράτικ Γιόγκα, είναι σχεδιασμένος για να αναπτύξει την ικανότητα παρατεταμένης Επίγνωσης.

«Η Αράτικ Γιόγκα είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι απλά το να κάνει κανείς διαλογισμό.»

Master Choa Kok Sui

  1. Η Αφυπνισμένη Κουνταλίνι

Η Κουνταλίνη είναι η ενέργεια που χρειάζεται το σώμα και το μυαλό για να εξέλιχθεί. Βρίσκεται στην βάση της σπονδυλικής στήλης και τον περισσοτερο καιρό είναι αδρανής εκτός αν ενεργοποιηθεί και αφυπνιστεί με πρακτική.
Πολλοί από εμάς μπορεί να είχουμε δυνατές εμπειρίες κατά την διάρκεια διαλογισμών και όνειρων που δέν μπορούμε να θυμηθούμε αργότερα. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν το μυαλό δεν μπορεί να καταγράψει τις εσωτερικές μας εμπειρίες. Όταν αφυπνίζεται η ενέργεια Κουνταλίνι ο εγκέφαλος αναβαθμίζεται. ΄Ετσι αναπτύσεται περαιτέρω την θέληση της ψυχής και επιταχύνεται η εξέλιξή της. Χωρίς την εξέλιξη του σώματος και του εγκεφάλου η ψυχή, ακόμα και εξελιγμένη, δεν μπορεί να αποτυπώσει τις «ιδέες» της στον εγκέφαλο μας χρησιμοποιώντας τη διαισθητική μας νοημοσύνη.
Η Αράτικ Γιόγκα, μέσω του Αράτικ διαλογισμού Κουνταλίνι, βοηθάει στην ενεργοποίηση και την αφύπνιση της ενέργειας Κουνταλίνι.

  1. Περισσότερη Ψυχική Ενέργεια

Ο άνθρωπος θεωρείται πως είναι ψυχή με μερικά σώματα. Στις εσωτερικές επιστήμες τα σώματα συμβολίζονται από άλογα, ενώ η ψυχή από τον καβαλάρη. Αν η ψυχή χάσει τον έλεγχο των αλόγων το κάθε ένα θα αρχίσει να τρέχει προς διαφορετική κατέυθυνση και θα δημιουργηθεί χάος. Σε αυτή την περίπτωση η περισσότερη ψυχική ενέργεια θα αυξήσει τον έλεγχο που έχει η ψυχή στα σώματά της και έτσι θα λειτουργούν όλα με αρμονία, για την εξέλιξή της.
Ο διαλογισμός στο Μπλέ Μαργαριτάρι αυξάνει την ψυχική μας ενέργεια και μας δίνει εσωτερική δύναμη, ηρεμία, διάυγεια και περισσότερο έλεγχο των σωμάτων μας.
Η Αράτικ Γιόγκα μπορεί ν’αλλάξει την ζωή σας με χίλιους τρόπους…

Πηγές
1. Master Choa Kok Sui (2006). The Origin of Modern Pranic Healing and Arhatic Yoga. The Institute for Inner Studies Publishing Foundation.
2. Master Choa Kok Sui (2010). The Chakras and Their Functions. The Institute for Inner Studies Publishing Foundation.