Η προσέγγιση του Pranic Healing στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

 

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μία πάθηση που ανήκει στα αυτοάνοσα νοσήματα, επηρρεάζοντας το νευρικό σύστημα. Ουσιαστικά αποδυναμώνει την επικοινωνία των νεύρων με τον νωτιαίο μυελό, καθιστώντας το σώμα ανυπάκουο στις εντολές του εγκεφάλου. Οι φλεγμονές που δημιουργούνται στο νευρολογικό σύστημα σταδιακά οδηγούν σε απομυελίνωση των άκρων των νεύρων.

Οι κύριες δυσκολίες εμφανίζονται ως:

  1. Δυσλειτουργία και αποδυνάμωση των μυών.
  2. Μειωμένη όραση
  3. Αστάθεια
  4. Μουδιάσματα στα άκρα
  5. Δυσκολίες στη μνήμη και στις νοητικές λειτουργίες

Αυτή η πάθηση μπορει να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και κυρίως σε γυναίκες, αλλά έχει διάφορα στάδια δυσκολίας, ενώ η κατάπτωση έχει διαφορετικό ρυθμό και εξέλιξη σε κάθε ασθενή.

Το Pranic Healing διαθέτει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, το οποίο χρησιμοποιεί κρυστάλλους ώστε να είναι οι θεραπευτές πιό γρήγοροι και πιο αποτελεσματικοί.

Συγκεκριμένα, στο Pranic Healing γνωρίζουμε πως κάθε ασθένεια εμφανίζεται πρώτα στο ενεργειακό επίπεδο προτού εμφανιστεί στο φυσικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως και στην περίπτωση  της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, ο ασθενής έχει μια συγκεκριμένη ενεργειακή δομή: κάποια ενεργειακά κέντρα υπερλειτουργούν και είναι συμφορημένα, ενώ άλλα έχουν έλλειψη ενέργειας. Ο Pranic θεραπευτής, μέσω του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου προσπαθεί να επαναφέρει τα ενεργειακά κέντρα και όλο το ενεργειακό σύστημα σε ισορροπία. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υπάρχει βελτίωση και υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Επίσης, η συναισθηματική φόρτιση, ο θυμός, η κατάθλιψη που συχνά συνοδεύουν την κατάπτωση του σώματος, δεν μπορεί να παραβλέπεται. Οταν ο ασθενής είναι συναισθηματικά δυνατός, η καθημερινότητά του/της θα βελτιώνεται. Συνδυαστικά λοιπόν με τη σωματική θεραπεία εφαρμόζουμε και την Pranic Ψυχοθεραπεία, για να απαλλαγεί ο ασθενής από το ψυχολογικό φορτίο και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πιο αισιόδοξα τη ζωή του.

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας ανήκει στην ομάδα των ‘καρμικών ασθενειών’. Στις περιπτώσεις αυτές, η σύμπραξη και η δεκτικότητα του θεραπευόμενου είναι σημαντική.

Η συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ½ ώρα και χρειάζεται έναν κύκλο θεραπειών ανάλογα με την περίπτωση. Ο ασθενής κάθεται άνετος σε μια καρέκλα ενώ ο θεραπευτής δεν αγγίζει ποτέ το σώμα του ασθενούς. Ο σκοπός είναι στο τέλος της συνεδρίας να υπάρχει μια βελτίωση, έστω και μικρή. Τονίζουμε και πάλι πως το Pranic Healing δεν υπόσχεται θεραπεία. Είναι σημαντικό ο ασθενής να ακολουθεί τις οδηγίες των ιατρών, παράλληλα με τις θεραπείες που δέχεται από τον Pranic θεραπευτή. Στην πολυετή λειτουργία του Rama – Pranic Healing Greece, έχουμε αναλάβει πολλούς ασθενείς με Σκλήρηνση κατά Πλάκας, των οποίων τα αποτελέσματα στον πόνο αλλά και στην καθημερινή λειτουργία τους, ήταν θεαματικά. Σε χρόνιες παθήσεις όπως αυτή, το Pranic Healing στοχεύει κυρίως στο να καλυτερεύσει την  ποιότητα ζωής των ασθενών και να βελτιώσει τα συμπτώματά τους.