Το εγχείρημα της Ενεργειακής Διατροφής

Το εγχείρημα της Ενεργειακής Διατροφής
February 27, 2021 Yiorgos Stamoulis

Η σχέση μας με το φαγητό είναι δείκτης της σχέσης μας με άλλες πτυχές της ζωής μας. Αυτό που βάζουμε στο σώμα μας έχει άμεση επίδραση όχι μόνο στο φυσικό μας σώμα αλλά και στο μυαλό και την ψυχή μας – στον τρόπο με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας… Έτσι, εάν το φαγητό μας είναι γεμάτο ζωτική ενέργεια (prana), μας δίνει τη δυνατότητα να οδηγήσουμε τη ζωή μας στο έπακρο των δυνατοτήτων μας.

Η Ενεργειακή Διατροφή δεν είναι απλώς θεωρία. βασίζεται στις διδασκαλίες που λαμβάνονται από το βιβλίο MCKS Advanced Pranic Healing. Όλα γύρω μας εκπέμπουν έναν συγκεκριμένο τύπο ενέργειας. Αυτή η ενέργεια εμποτίζεται από ένα χρώμα όταν κοιτάζουμε διορατικά. Για να το προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, κάθε χρώμα έχει ιδιότητες και όλες απαιτούνται για το σύστημά μας σε συγκεκριμένες στιγμές. Η υπερβολή σε ένα χρώμα ή διάφοροι συνδυασμοί μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο φυσικό μας σώμα, στα συναισθήματά μας, στον  νου μας και στην πνευματική μας εξέλιξη.

Αυτό εννοούσε πραγματικά ο Ιπποκράτης με το σύνθημα:
Είμαστε αυτό που τρώμε”.

 Το φαγητό που είναι καθαρό, γεμάτο ζωτική ενέργεια (prana), σας δίνει πολύ περισσότερα από το αίσθημα ικανοποίησης στους γευστικούς σας κάλυκες.

“Θρέφει το σώμα, τον νου, τις αισθήσεις και την ψυχή σας, ενώ αυξάνει τη σωματική ενέργεια, τη θετική σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη μακροζωία και τη διευρυμένη επίγνωση της ζωής σε όλη της την ομορφιά. Μας φέρνει κοντά στη Θεϊκή κατάσταση. Η επιστήμη έχει μελετήσει τη διατροφή από την οπτική της Χημείας: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, σάκχαρα, μέταλλα, λίπη και βιταμίνες. Μέχρι στιγμής, η επιστήμη δεν γνωρίζει την ύπαρξη της ζωτικής ενέργειας (prana). Ως εκ τούτου, δεν έχει μελετήσει τη διατροφή από την οπτική της ζωτικής ενέργειας: την ποσότητα και τα είδη έγχρωμης ζωτικής ενέργειας (prana) που περιέχονται στα τρόφιμα και πώς η ζωτική ενέργεια επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα.”
Master
Choa Kok Sui

Το φαγητό είναι ένας από τους συνδέσμους μας με τον Ήλιο, τη φύση. Κάθε μπουκιά περιέχει μια απόχρωση του Ήλιου και της Γης. Μπορείτε να σκεφτείτε ότι τα τρόφιμα αποτελούν μέρος από δύο ομάδες:

  1. Ζωντανές τροφές που είναι συντονισμένες με τον Ήλιο και τη ζωτική ενέργεια της Γης (τρόφιμα που δίνουν ενέργεια)
  2. Μη ζωντανά τρόφιμα, που εξασθενούν την εσωτερική σας ζωτική ενέργεια

Τα τρόφιμα που δίνουν ενέργεια είναι ολόκληρα, μη επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία τα έχουν αγγίξει το φως του ήλιου και το έδαφος. Σκεφτείτε τα εποχιακά οργανικά λαχανικά όπως το λάχανο και τα σπαράγγια, φρέσκα φρούτα όπως τον ανανά και το αβοκάντο. Η κατανάλωση εποχιακών φρούτων και λαχανικών σάς βοηθά να μείνετε συντονισμένοι με τους κύκλους της φύσης. Οι ανάγκες του σώματός σας για ορισμένες τροφές αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές του έτους.

Τα καλύτερα τρόφιμα είναι ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα. Όσο περισσότερο απομακρύνεται το φαγητό από την πηγή του, τόσο λιγότερη ζωτική ενέργεια (prana) θα περιέχει. Φάτε τοπικά προϊόντα, φάτε φρέσκα τρόφιμα. Τα εκλεπτυσμένα σάκχαρα, οι μαργαρίνες, τα τεχνητά γλυκαντικά, ορισμένα ποτά, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ, αφαιρούν τη ζωτική ενέργεια.

‘Το να τρώμε καλά είναι μια πράξη αγάπης προς τον εαυτό μας’

Η κουζίνα είναι ένα σημείο συγκεντρωμένης ενέργειας που συνδέεται με τη φωτιά. Όταν μαγειρεύουμε, όντα και θεότητες της κουζίνας βρίσκονται εκεί μαζί σας. Ζητήστε  την καθοδήγησή τους, την αγάπη τους, επιτρέψτε στη διαίσθησή σας να ανοιχθεί, ώστε να λάβετε τα μηνύματά τους και ευχαριστήστε τους. Να δείχνετε σεβασμό προς αυτές τις θεότητες. Ένας τρόπος για να εμπνεύσετε την κουζίνα σας με αγάπη είναι να κάνετε τον καθημερινό διαλογισμό στις Δίδυμες Καρδιές εκεί. Η ελληνική λέξη «μαγείρεμα» είναι «μαγειρεύω» και προέρχεται από τη λέξη «μάγια», «μαγεία». Γίνετε ο δικός σας αλχημιστής και κάντε τη «μαγεία» σας στην κουζίνα.

Η ενέργεια μέσα στην κουζίνα θα εισχωρήσει στα τρόφιμα και τα ποτά. Βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα είναι ένας καμβάς αγάπης.

Εάν μαγειρεύετε ενώ είστε λυπημένοι ή θυμωμένοι, αυτή η ενέργεια θα είναι επίσης μέρος του γεύματος σας. Το μαγείρεμα είναι μια μορφή διαλογισμού, γενναιοδωρίας και αφθονίας. Ακόμα και τα πιο απλά γεύματα μπορούν να γεμίσουν τον δέκτη με χαρά και αγάπη.

“Το φαγητό που τρώτε μπορεί να είναι είτε η ασφαλέστερη και πιο ισχυρή μορφή φαρμάκου είτε η πιο αργή μορφή δηλητηρίου.”
Ann Wigmore