Warning: getimagesize(/home/customer/www/pranichealing.gr/public_html/wp-content/uploads/2014/07/8.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/pranichealing.gr/public_html/wp-content/themes/cardinal/includes/plugins/aq_resizer-1x.php on line 82

Κύριε Κάνε Με Ένα Όργανο της Ειρήνης Σου
Ο θυμός γενικά είναι μια ξαφνική βίαιη δυσαρέσκεια. Είναι βασικά ένα συναίσθημα που προκαλείται από τραυματισμό, αδικία κ.λπ. από κάποιον ή μια κατάσταση και στην πραγματικότητα είναι ένα αποτέλεσμα. Μερικές από τις συνήθεις αιτίες του θυμού μπορούν να χαρακτηριστούν ως:
- Δεν παίρνεις τον δρόμο σου – απογοήτευση
- Έλλειψη εμπιστοσύνης ή απογοήτευσης με τον εαυτό
- Ελλειψη κατανόησης
- Ο φόβος οδηγεί στην επιθετικότητα
- Απογοήτευση
- Δίκαιη αγανάκτηση
- Ανεκπλήρωτη προσδοκία
- Ανυπομονησία
- Απροσδόκητη απώλεια
- Καταπιεσμένο συναίσθημα
- Προσκόλληση
- Υπερηφάνεια
- Παραβίαση του “εδάφους”
Master Choa Kok Sui
Μερικές φορές μπορεί επίσης να συμβεί με τη λανθασμένη αντίληψη ότι τίποτα δεν θα αλλάξει!
Όποια κι αν είναι η αιτία του θυμού, δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη, σύμφωνα με τον Κύριο Βούδα, το να κρατιέται κανείς από αυτήν, είναι σαν να αρπάζει έναν ζεστό άνθρακα με την πρόθεση να τον ρίξει σε κάποιον άλλο. Εμείς είμαστε αυτοί που καίγονται εξαρχής. Επομένως, για χάρη της υγείας μας, ο θυμός πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. Ο σκοπός δεν είναι να τον καταπιέσουμε αλλά να ρυθμίσουμε τα συναισθήματά μας Πιστεύεται ότι ένα άτομο όταν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των χαμηλότερων συναισθημάτων του είναι βασικά σκλάβος σε αυτά.
“Το να κρατιέσαι από τον θυμό είναι σαν να αρπάζεις έναν ζεστό άνθρακα με σκοπό να τον πετάξεις σε κάποιον άλλο. Εσύ είσαι αυτός που καίγεται” Κύριος Βούδας
Ένα άλλο αποτέλεσμα του συχνού θυμού, που βασίζεται στον «Νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος» είναι η κακή τύχη. Όταν ένα άτομο θυμώνει με ένα άτομο ή μια κατάσταση, ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεται ή σκέφτεται το άλλο άτομο, έχει δημιουργήσει τον σπόρο ή την αιτία. Επομένως, σε αντάλλαγμα το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερος θυμός ή με άλλα λόγια περισσότερες καταστάσεις που φέρνουν θυμό. Αυτό ονομάζεται συχνά «Εφέ Boomerang.» Το πρόβλημα εδώ είναι ότι βάσει του «Νόμου της έλξης», παρόμοιες ενέργειες προσελκύουν! Έτσι, όταν ο θυμός επιστρέφει στον αποστολέα, μεγεθύνεται.
Ο Master Choa Kok Sui περιγράφει τη ζωή, σαν ηχώ. ό, τι στέλνεται, μας έρχεται πολλές φορές! “Χρησιμοποίησε το μυαλό σου. Ελαχιστοποιήστε τον θυμό! ” (Master Choa Kok Sui, 2004, σελ. 9)
Πηγή: Pranaworld