Ο Δάσκαλος

Μία από τις ιδιαίτερες ιδιότητές του ως Δασκάλου ήταν η ικανότητά του να φέρνει σημαντικές αλλαγές στην συνείδηση των μαθητών του. Οι μαθητές που βρίσκονταν δίπλα του βίωναν πνευματική ανύψωση και νοητική εγρήγορση, συναισθηματική ισορροπία και υψηλότερο επίπεδο ενέργειας. Η μεθοδολογία διδασκαλίας του, επέτρεπε στους μαθητές του να αποκτήσουν γνώσεις, αρκετές για μια ολόκληρη ζωή. Την ίδια εσωτερική βελτίωση, μπορούμε μέσω των σεμιναρίων του σήμερα, να μεταφέρουμε και στους άλλους. Για 20 χρόνια, ο Master Choa ταξίδεψε σχεδόν χωρίς διακοπή, διδάσκοντας προσωπικά μαθητές σε περισσότερες από 60 χώρες σε 6 ηπείρους. Πριν το θάνατό του στις 19 Μαρτίου 2007, ο Master Choa Kok Sui είχε ολοκληρώσει πάνω από 25 βιβλία που εκδόθηκαν σε περισσότερες από 30 γλώσσες, και είδε πάνω από 100 κέντρα Pranic Healing να ιδρύονται σε περισσότερες από 90 χώρες. Σήμερα το Pranic Healing βρίσκεται σε περισσότερες από 120 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Ο φιλανθρωπικός άξονας του Pranic Healing το “MCKS Charitable Foundation” υποστηρίζει προγράμματα διατροφής σε διάφορες χώρες, χρηματοδοτεί ιατρική βοήθεια και συμβάλλει στην ανακούφιση από φυσικές  καταστροφές σε όλο τον κόσμο.

Σύγχρονο Pranic Healing®

Ο Master Choa Kok Sui αποκαλείται ‘Master της Ενέργειας’, καθώς  αναγνώρισε πως το Prana, ή η Ζωτική Ενέργεια, μπορεί να εφαρμοστεί στη σύγχρονη ζωή. Αναπτύσσοντας τις σύγχρονες τεχνικές Pranic Healing, ο Master Choa δημιούργησε ένα νέο πρότυπο αντίληψης για τη θεραπεία. Ο Δάσκαλος συνέλαβε όχι μόνο ολοκληρωμένες τεχνικές για τον καθαρισμό και την ενεργοποίηση του φυσικού σώματος, αλλά και για τη συναισθηματική υγεία, την ευημερία, τις εναρμονισμένες σχέσεις, την εσωτερική ομορφιά και την επιτυχία στον χώρο της εργασίας. Έχει αποδείξει πλέον με επιτυχία πως η ενέργεια είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη βελτίωση σε όλους αυτούς τους τομείς. Διαμόρφωσε επίσης ένα φιλικό προς το χρήστη σύστημα, τόσο εξαιρετικά απλό που ακόμη και νέοι μαθητές μπορούν να μάθουν πως  να βελτιώσουν γρήγορα απλές ασθένειες, επιτρέποντάς τους να παράγουν άμεσα, θετικά αποτελέσματα για την καλή υγεία και την ευεξία. Ως μαθητές του Master Choa είμαστε ευλογημένοι που μαθαίνουμε κανούργιες μεθόδους για την επίτευξη επιτυχίας στη ζωή. Αυτά τα ισχυρά εργαλεία αντικατοπτρίζουν την εκτεταμένη κατανόησή του ως προς τις πολλαπλές εφαρμογές της ενέργειας αλλά και  τη βαθιά κατανόηση της ίδιας της ζωής. Οι μαθητές είναι σε θέση να βρουν ισορροπία, και ακόμα περισσότερη επιτυχία και αρμονία, μέσα από ένα τεράστιο φάσμα δυνατοτήτων και εφαρμογών του Prana σε κάθε πτυχή της ζωής.

Arhatic Yoga®

Για αυτούς που αναζητούν το πνευματικό μονοπάτι, ο Master Choa ανέπτυξε ένα σύστημα πρακτικών που οδηγεί σε μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της Ψυχής (ή του Εαυτού). Η Arhatic Yoga® ενισχύει την κατανόηση όποιου επιθυμεί να αποδεχθεί την ύπαρξη ενός Ανώτερου Όντος ή ενός Θεού. Η Arhatic Yoga, η υπέροχη σύνθεση διαφόρων  πρακτικών της γιόγκα (από πολλές παραδόσεις), εισάγει τον μαθητή σε ένα σύστημα μεθόδων που έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν με ασφάλεια την πνευματική ανάπτυξη. Αυτές οι ισχυρές τεχνικές, ενεργοποιούν και ευθυγραμμίζουν τα ενεργειακά κέντρα ώστε να ξυπνήσει η ενέργεια της Κουνταλίνι ή της «ιερής φωτιάς». Η Arhatic Yoga είναι ένα ολιστικό σύστημα που εξισορροπεί τις πτυχές της Καθολικής Αγάπης, της Νοημοσύνης και της Θέλησης. Οι ασκούμενοι, με αυτόν τον τρόπο, είναι σε θέση να αναπτύξουν υψηλότερη διαίσθηση, ψυχική ενδυνάμωση,  συναισθηματική σταθερότητα και ισορροπημένο χαρακτήρα για πνευματική ανάπτυξη. Επισημαίνουμε πως η Arhatic Yoga® δεν είναι, ούτε ανήκει σε θρησκεία, αλλά αγκαλιάζει μαθητές από κάθε παράδοση.

Ο Επιστήμονας

Ο Master Choa Kok Sui εκπαιδεύτηκε ως Χημικός Μηχανικός.  Αυτός ο επιστημονικός προσανατολισμός , τού επέτρεψε να συστηματοποιήσει προσεκτικά τις τεχνικές της ενεργειακής θεραπείας και της Arhatic Yoga. Μέσα από εκτεταμένη έρευνα, ο Master Choa ανέπτυξε έναν κλάδο που ονομάζεται «Τεχνολογία της Ψυχής». Το Pranic Healing δημιουργήθηκε μέσα από συνεχή πειράματα και ανάλυση των πορισμάτων. Ο Master Choa προσπάθησε να μειώσει την απόσταση μεταξύ της επιστήμης και της πνευματικότητας. Θεωρούσε πως η πνευματικότητα είναι επιστήμη, αλλά εσωτερική επιστήμη, η οποία σχετίζεται με φαινόμενα που βρίσκονται πέραν του φυσικού, ορατού κόσμου. Το πάντρεμα της επιστήμης και της πνευματικότητας έχει ξεκινήσει ήδη να διαφαίνεται με την ανάπτυξη της Κβαντικής Φυσικής και στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται σε συστήματα όπως ο βελονισμός, το Φενγκ Σουι, το Chi Kung και άλλα.

Ο Ιδρυτής

Ο Master Choa Kok Sui είναι ο διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας του βιβλίου ‘Θαύματα Μέσω του Pranic Healing’ (3η έκδοση), το οποίο αρχικά δημοσιεύθηκε το 1987 ως ‘The Ancient Science and Art of Pranic Healing’ (Η Αρχαία Επιστήμη και Τέχνη του Pranic Healing). Ο Master Choa αντιλήφθηκε μια νέα και πολύ βαθύτερη κατανόηση της ενεργειακής θεραπείας, χρησιμοποιώντας την εύκολα διαθέσιμη πηγή όλης της ζωής, το Πράνα (Prana), που ονομάζεται και Πρανική Ενέργεια (Pranic Energy) ή Ζωτική Δύναμη (Vital Life Force). Το βιβλίο αυτό έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες και διανέμεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Ο Master Choa Kok Sui έγραψε πολλούς τίτλους ακόμα, όπως: ‘Pranic Ψυχοθεραπεία’ (‘Pranic Psychotherapy’) (1990), ‘Προχωρημένο Pranic Healing’, (‘Advanced Pranic Healing’) (1992), ‘Pranic Κρυσταλλοθεραπεία’ (‘Pranic Crystal Healing) (1996), ‘Ψυχική Αυτοάμυνα για το Σπίτι και το Γραφείο’,  (‘Psychic Self Defense for Home and Office’) (1999), και ‘Eνωση με την Ανώτερη Ψυχή’, (‘Meditations for Soul Realization’) (2000), για να ονομάσουμε μόνο μερικά. O Master Choa παρουσιάζει μεταφυσικές έννοιες και αποκαλύπτει εσωτερικές  (εως τώρα κρυμμένες) πνευματικές διδασκαλίες με απλό και πρακτικό τρόπο.

Ο Συγγραφέας

Το δυναμικό στυλ της διδασκαλίας του Master Choa Kok Sui αντικατοπτρίζεται εξίσου στο άμεσο στυλ της γραφής του. Παρακολουθώντας τα σεμινάρια και διαβάζοντας τα βιβλία του Δασκάλου, ένας αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει τη μοναδική τεχνολογία του και να επιφέρει γρήγορα πνευματική ανάπτυξη. Ανακαλύψτε πολλά εσωτερικά “μυστικά” και μάθετε πρακτικές τεχνικές για να ζήσετε τη ζωή σας με πληρότητα, λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Ο Master Choa Kok Sui πιστεύει ότι είμαστε όλοι έτοιμοι για μια σημαντική συνειδησιακή αλλαγή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *