Θεραπεία για τον εθισμό στην τροφή

 

Τρώγοντας τα συναισθήματά μας – Εθισμός στην τροφή και Pranic Healing

Ο εθισμός στην τροφή αφορά μεγάλες μάζες ανθρώπων και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική μας υγεία όσο και τη συναισθηματική και ορμονική μας σταθερότητα, την ψυχική μας εστίαση και τα επίπεδα ευτυχίας μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τον εθισμό στην τροφή με το βάρος. Έχουμε δει ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Είναι μια συναισθηματική εξάρτηση, μια συνήθεια που γίνεται μέρος της ζωής μας. Αυτό ακολουθείται συχνά από μια αίσθηση ενοχής, υποσχέσεις ότι δεν θα το παρακάνετε ξανά, θυμό και θλίψη. Ο εθισμός στην τροφή συνδέεται συχνά με την κατάθλιψη. Κάποιος μπορεί να μην τρώει τεράστιες ποσότητες φαγητού, αλλά δεν μπορεί να στερηθεί τη σοκολάτα ή τη γλυκιά του λιχουδιά. Βλέπουμε λοιπόν τον εθισμό στη σοκολάτα, τον εθισμό στη ζάχαρη και τον πόθο του πρόχειρου φαγητού να κορυφώνονται.

Το φαγητό γεμίζει τον κενό χώρο μας. Τρώμε όχι για να γεμίσουμε τα στομάχια, αλλά τα συναισθηματικά μας σώματα.

Στην πραγματικότητα, τρώμε τα συναισθήματά μας. Συνήθως, χρειαζόμαστε κάτι για να αλλάξουμε τη ζωή μας, λαχταρούμε κάτι νέο να έρθει ή κάτι παλιό να απορριφθεί. Μια ικανοποιητική δουλειά, ένας νέος συνεργάτης, καλύτερες σχέσεις με την οικογένεια ή τους φίλους… η λίστα είναι ατελείωτη.

Το φαγητό έχει καταπραϋντικό, χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Περιλαμβάνει την αίσθηση της ευχαρίστησης και μπορεί να διεγείρει ορμόνες χαράς. Στον Rama  αντιμετωπίζουμε όλο και περισσότερο τους εθισμούς στην τροφή και βλέπουμε τις νεότερες ηλικίες, ακόμη και τους εφήβους να αγωνίζονται με αυτήν την ανάγκη για χαρά που μεταφράζεται σε υπερκατανάλωση τροφής. Αντιμετωπίζουμε αυτόν τον εθισμό όπως κάθε άλλον – οι ρίζες της υπερφαγίας μπορούν να εντοπιστούν στο ενεργειακό πεδίο. Εκεί εμπλέκεται η Pranic Ψυχοθεραπεία.

Πρώτα, βρίσκουμε το συναίσθημα που πυροδοτεί αυτήν την τάση, βρίσκουμε από πού προέρχεται. Ο θεραπευόμενος δεν χρειάζεται να συζητήσει για αυτό  με τον θεραπευτή. Χρησιμοποιούμε θεραπευτικά πρωτόκολλα ειδικά για αυτά τα συναισθήματα. Βρίσκονται μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται “scanning”. Στη συνέχεια προχωράμε στην αφαίρεση αυτών των ενεργειών από το ενεργειακό σύστημα. Δεν εμπλέκεται κανένα άγγιγμα και ο ασθενής κάθεται άνετα σε μια καρέκλα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Απαιτείται μόνο μία (1) συνεδρία. Τα οφέλη δεν φαίνονται μόνο στην ποσότητα της πρόσληψης τροφής. Έχουμε παρατηρήσει ότι οι ασθενείς ανακουφίζονται σε πολύ βαθύτερο επίπεδο, οι ζωές τους γίνονται πιο ολοκληρωμένες, επειδή τα αρνητικά, βαριά συναισθήματα και οι σκέψεις έχουν αφαιρεθεί. Η θεραπεία επικεντρώνεται στον εθισμό, αλλά η διάθεση του θεραπευόμενου θα αλλάξει επίσης, καθώς αναδύονται διάφορα καταθλιπτικά συναισθήματα, αλλά και ό, τι τα συγκρατεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η συνεργασία του θεραπευόμενου είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσει ένα ισορροπημένο υγιεινό ατομικό πρόγραμμα, όπως άσκηση, διαλογισμός και θετικές επιβεβαιώσεις για να διατηρήσει το σώμα και τα συναισθήματα σε μια κατάσταση ευτυχίας. Η εκμάθηση της υγιεινής διατροφής διδάσκεται. Η τροφή θα έπρεπε να μας συνδέει με τη Μητέρα Γη και τον Ήλιο. Η διαδικασία του φαγητού πρέπει να είναι γεμάτη επίγνωση και αγάπη, καθώς θρέφουμε όχι μόνο το σώμα μας, αλλά ολόκληρη την ύπαρξή μας.

Το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς!