Έρευνα του Pranic Healing στην Ελλάδα

Έχοντας εξασκήσει τον Διαλογισμό στις Δίδυμες Καρδιές του Master Choa Kok Sui για πολλά χρόνια στα κέντρα Pranic Healing στην Ελλάδα και την Κύπρο, θέλαμε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματά του στον χώρο εργασίας.

Το 2019 είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια έρευνα στην Αθήνα, σχετικά με την επίδραση του Διαλογισμού στις Δίδυμες Καρδιές στα επίπεδα στρες και στην παραγωγικότητα στον χώρο της εργασίας. Ο Rama συνεργάστηκε με την εταιρεία Focus Bari Research Agency και το πείραμα πραγματοποιήθηκε σε διάστημα 8 εβδομάδων σε 3 μεγάλες εταιρείες.

Το ερωτηματολόγιο που οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν πριν και μετά την έρευνα, κάλυπτε τις σωματικές εκφάνσεις του άγχους, -όπως ένταση, κράμπες, πονοκεφάλους και γαστρεντερική δυσφορία-, τα συναισθηματικά συμπτώματα, -όπως στρες, επίπεδα θυμού και αυτοπεποίθησης-, αλλά και πρακτικά θέματα, όπως το πόσο κοινωνικά ενεργοί ήταν, και τα επίπεδα συγκέντρωσης και καλής διάθεσης.

Οι εταιρείες μέτρησαν επίσης το αποτέλεσμα της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της έρευνας. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να λάβουν μέρος σε ομαδική πρακτική Διαλογισμού στις Δίδυμες Καρδιές σε ομάδες 10 ατόμων, δύο φορές την εβδομάδα, για 8 εβδομάδες. Οι διαλογισμοί πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της εργασίας τους. Τα ερωτηματολόγια παρέμειναν ανώνυμα.

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, τόσο στην επίδραση στα επίπεδα του στρες όσο και στη διαχείριση του άγχους και στην παραγωγικότητα στην εργασία. Για παράδειγμα, σε μια εταιρεία, 10 στους 12 θα συνιστούσε τον Διαλογισμό στις Δίδυμες Καρδιές σε φίλους, και οι εργαζόμενοι δήλωσαν πως βίωσαν μεγαλύτερη ηρεμία στο εργασιακό τους περιβάλλον. Ενας στους 2 υπαλλήλους που δεν απάντησαν θετικά είχε απουσιάσει από τις περισσότερες συναντήσεις.

Λάβαμε σχόλια όπως: «Ιδανικά αυτό το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις εταιρείες», και, «Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, σίγουρα θα το συνιστούσα σε φίλους και γνωστούς. Βοηθά πολύ στα προσωπικά και μη προσωπικά ζητήματα ».

Ο Rama Pranic Healing Greece αναζητά πάντα εταιρείες που θέλουν να συμμετάσχουν σε ομαδικούς διαλογισμούς και σε άλλες δραστηριότητες Pranic Healing. Το Pranic Healing είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον χώρο εργασίας, και φυσικά για την καλύτερη διαχείριση της ζωής. Στην Αμερική και στην υπόλοιπη Ευρώπη βλέπουμε εταιρείες μικρές και μεγάλες να ενσωματώνουν την πρακτική του διαλογισμού προκειμένου να φέρουν την ηρεμία και την ισορροπία. Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της ικανοποίησης και της ευτυχίας των εργαζομένων, και της παραγωγικότητας της εργασίας.

Άλλες έρευνες που αφορούν τον Διαλογισμό στις Δίδυμες Καρδιές έχουν γίνει σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αξιζει ενδεικτικά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Master Glenn Mendoza, ο οποίος είναι γιατρός στην Αμερική και υπέυθυνος του Pranic Healing Research Institute, ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα pranichealing.com, για να δείτε πώς ο Master Stephen Co καθοδηγεί τον Διαλογισμό στις Δίδυμες Καρδιές, στα πλαίσια των σεμιναρίων του no 1 ‘Life Coach’ παγκοσμίως, Tony Robbins, σε χιλιάδες κόσμου.

Συνδεθείτε μαζί μας, στον διαδικτυακό Διαλογισμό στις Δίδυμες Καρδιές που πραγματοποιούμε κάθε Τετάρτη στις 21.30 (στα Ελληνικά Αγγλικά και Γαλλικά), πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο.